/ Марта Шћепановић
16/04/2022 u 13:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Некомпетентни чиновници ухљебљени по рођачкој и партијској линији, огледало пропасти државног апарата

Жељни функција „ослободиоци“ су 31. августа 2020, само потрчали да што прије прикаче на државне јасле све своје сестре, сву своју браћу, комшије, пријатеље, кумове и партијске војнике, навела је она

Марта Шћепановић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе, саопштила јер да "најгора Влада у историји Црне Горе, обилато је користила свој мандат, да ухљеби разне особе које осим што су нечији рођаци, пријатељи, партијски активисти, немају ни једну препоруку да обављају одговорне функције које су им додијељене".

- Тако је на предлог одлазећег министра Стијовића за директора Управе за шуме именован досадашњи в.д. директор Срђан Пејовић, чији резултати и учинци су поражавајући, и уопште не указују да је способан да руководи Управом. Јавност се пита, шта је то препоручило ову особу за одговорну државну функцију: Да ли му је препорука за директорску фотељу уговор о пружању консултантских услуга, који је склопио са својом супругом, вриједан 7.200 еура за потребе обављања инжењерских послова и то, како је наведено, зависно од потреба процеса рада?   Да ли му је препорука за директорску фотељу оптужба на његов рачун о могућим малверзацијама да је под сумњивим околностима незаконито, по уговору о дјелу, запослио 17 особа?  Да ли су му препоруке за директорску фотељу тешке оптужбе појединих партија из редова његових коалиционих партнера, да је у сврхе локалних избора у Беранама злоупотријебио функцију и дијелио налоге за коришћење и сјечу шума, за шта је и од инспекцијске службе затражено испитивање законитости тих радњи?  Да ли је све наведено референца која је препоручила Пејовића Влади као стручног и компетентног кадра, који се у рјешењу о именовању описује као неко ко је досадашњим радом показао да је способан да руководи Управом- навела је, поред осталог, Шћепановић.

Како је навела, "овакви некомпетентни и компромитовани партијски чиновници, ухљебљени по рођачкој и  партијској линији, огледало су пропасти црногорског државног апарата, који је актуелна власт срозала на најнижи ниво".

- Жељни функција „ослободиоци“ су 31. августа 2020, само потрчали да што прије прикаче на државне јасле све своје сестре, сву своју браћу, комшије, пријатеље, кумове и партијске војнике. Још тада су били свјесни да ће врло брзо отићи са политичке сцене, и зато се грабило и арчило, што се брже могло. Ипак, заборављају да ће сви „гријеси“ апостола, бити испитани, од стране надлежних органа и то веома брзо- истакла је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:14