/ - Марта Шћепановић (ФОТО: ДПС)
07/04/2022 u 15:53 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Пријетње руководства ЦЕДИС-а нередовним снабдијевањем струјом прворазредни скандал

У врху оба менаџмента, ЦЕДИС-а и ЕПЦГ, постављене су особе које никад сличне послове нијесу обављали већ су по партијској линији, сматра посланица ДПС-а

Данашње саопштење руководства ЦЕДИС-а у ком се пријети грађанима да неће имати редовно снабдијевање електричном енеријом, уколико овом предузећу нестане репроматеријал, представља прворазредни скандал, сматра Марта Шћепановић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе.

-Очекивано, експерти покушавају да се оправдају короном, поскупљењима, ванредним трошковима, за шта дјелимично и можемо имати разумијевања будући да су у питању глобални проблеми због којих су погођене све компаније у свијету. Ипак, оно за шта не може бити разумијевања јесу локални проблеми по којима је ново руководство ЦЕДИС-а као и ЕПЦГ од промјене власти у Црној Гори постало познато- наводи Шћепановић.

Додаје:"Наиме, у врху оба менаџмента, ЦЕДИС-а и ЕПЦГ, постављене су особе које никад сличне послове нијесу обављали већ су по партијској линији позиционирани како би профитна државна предузећа претворили у партијске посједе".

-Тако су Владимир Чађеновић и Милутин Ђукановић без реалне потребе за радном снагом запослили разне  сестре, браћу, кумове, пријатеље и познанике  и на тај начин оптеретили некада успјешна предузећа. Поред тог непотребног трошка, обје фирме великодушно финансирају активности СПЦ иако то сакривају од јавности. Тако је нова управа Електропривреде Црне Горе, која је за непуну годину остварила пад прихода од око 17 милиона еура, обилато давала новац за обнову објекта СПЦ, иако је познато да ова вјерска заједница финансијски уопште није угрожена, штавише супротно: СПЦ има имовину у свом власништву и профитабилне послове од којих може да финансира своје активности- поручује Шћепановић.

Исту праксу, према њеним ријечима,  спроводио је ЦЕДИС који је под формом донација заправо поклањао новац СПЦ. Обје фирме су то вјешто прикриле и у званичном извјештају о донацијама се не спомињу ти прилози.

-Овакво разбацивање државним новцем представља недопустив чин злоупотребе овлашћења у циљу остваривања политичке користи а јавности остављамо да суди како и на који начин се крчми годинама стечена добит која представља заједничку вриједност свих грађана Црне Горе. Међутим, скрећемо пажњу наведеним партијским уљебима на челу ових фирми, да се не поигравају са грађанима, и да не пријете рестрикцијама уколико не буде новца за репроматеријал, као што је то ЦЕДИС данас учинио, већ да усмјере паре које добијају од свих нас, за оно што је потребно, а не на оно што је руководиоцима ЦЕДИС-а и ЕПЦГ, политички профитабилно- поручује она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:20