/ Марта Шћепановић
26/04/2022 u 18:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Профитна државна предузећа претворена у девастиране партијске посједе

Таква пословна политика допринијела је да сад некада успјешно предузеће, посрће под губицима и дуговима, навела је Шћепановић

Марта Шћепановић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе, саопштила је да "партијски ухљеб Демократа, директор ЕПЦГ Никола Ровчанин и његове страначке колеге, хијене на директорске фотеље државних предузећа, не треба „да оживљавају научнике“ да би ЦЕДИС, на чијем челу је њихов партијски кадар Владимир Чађеновић, пословао позитивно".

- Није потреба никаква виша сила, нити њутновско вансеријско знање, да би се државно предузеће водило на домаћински и одговоран начин. Тако је Ровчаниново немушто правдање и трагање за бесмисленим аргументима, само неуспјели покушај правдања за негативно пословање ЦЕДИС-а- саопштила је она.

Како је казала, чак и најмање упућеним грађанима Црне Горе јасно је да је "масовним ухљебљавањем разних рођака, пријатеља, кумова које ништа, сем блискости са појединцима из власти, не препоручује да обављају одговорне функције, започела девастација овог предузећа".

- Запошљавање, за које није постојала реална потреба, нит је било економски оправдано, утицало је да је данас предузеће које је важило за привредног гиганта, на кољенима. Посебни апсурд је чињеница да многи од тих рођака и пријатеља нијесу били незапослени, него су у потрази за бољом платом, каријером и мјестом становања остављали своја радна мјеста и запошљавали се у ЦЕДИС-у. Таква пословна политика допринијела је да сад некада успјешно предузеће, посрће под  губицима и дуговима- навела је Шћепановић.

Поручује: "По истом принципу су Чађеновић у ЦЕДИС-у, као и Ровчанин у ЕПЦГ и многи други по разним државним предузећима постављени а да прије тога никад сличне послове нијесу обављали".

- Нажалост, посљедицама сад свједочимо: профитна државна предузећа претворена су у девастиране партијске посједе - закључила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:26