Шћеповић у ”Зумирању” (Фото: РТЦГ)
21/06/2021 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћеповић: Кривац није у Србији, већ у актуелној власти

Оцијенио је да је резолуција која је усвојена у Србији много проблематичнија од оне из Црне Горе

Кривац за тренутно стање у Црној Гори није у Србији, већ су људи који данас врше власт у Црној Гори једина адреса на коју се требамо фокусирати, саопштио је професор црногорског језика и књижевности и писац Ђорђе Шћеповић. Истакао је да данас добија обрисе и резултате оно што се издешавало након парламентарних избора 30. августа.

-Људи у Србији имају свој пројекат, који је одавно назван 'Српски свет' и они раде на томе у свесрдну помоћ политичара из Црне Горе, који су данас на власти. Дакле, проблем није у Србији, већ људима који данас воде Црну Гору- казао је Шћеповић у емисији "Зумирање" на Телевизији Црне Горе (ТВЦГ), преноси портал РТЦГ.

На питање о актуелним дешавањима око Резолуција о Сребреници, Шћеповић је истакао да она не окривљује један народ, већ појединце, те да скида кривица са леђа једног народа.

-Спиновање из Србије је отишло толико далеко, да ово више не може изненадити никога-додао је он.

Оцијенио је да је резолуција која је усвојена у Србији много проблематичнија од оне из Црне Горе.

Шчеповић је казао и да Александар Вулин и Ивица Дачић "говоре оно што (Александар) Вучић жели да они кажу."

-Онда Вучић пословично након њих наступи са неком мелодраматичном и патетичном причом како се он неће мијешати у унутрашње ствари Црне Горе, а онда се у наредних пет минута стопроцентно умијеша. Дакле, Вулин и Дачић су само гласноговорници званичне српске политике- навео је он.

Осврнуо се и на медије и казао да постоји неколико портала који су "основани да раде све на штету Црне Горе".

-Нјима је то примарни задатак да што више облате Црну Гору и Црногорце, називајући их усташама и милогорцима, а нарочито се то динамизира пред љетњу сезону- рекао је он у "Зумирању" и оцијенио да је то све дио пројекта урушавања Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:49