Dragoslav Šćekić / - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
30/09/2023 u 16:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Država nikada više ne smije dozvoliti da kriminalne strukture sastavljaju vladu

SNP kao učesnik ove i budućih vlada sigurno će biti garant nastavka takvog djelovanja i borbe ili nećemo biti dio takvog ambijenta koji ne želi da se suprotstavi organizovanom kriminalu i korupciji, dodao je on

Država nikada više ne smije dozvoliti da kriminalne strukture sastavljaju vlade kako su to činili do 30. avgusta, poručio je  ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

On navodi da Socijalistička narodna partija je subjekat koji se 25 godina bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, čega su, kako kaže, “”reprezenti upravo vođe DPS režima i njima bliskih struktura koji su zajedno ostvarivali veliku materijalnu korist na račun građana”.

- Upravo smo kao dio 43. Vlade pokazali odlučnost i preduzeli konkretne korake i uvijek ćemo biti partner i podrška, kako smo to i do sada bili, svima onima koji žele nedvosmislenu borbu protiv kriminala i korupcije, dodao je Šćekić.

Država nikada više, po njegovim riječima, ne smije dozvoliti da kriminalne strukture sastavljaju vlade kako su to činili do 30. avgusta.

- SNP kao učesnik ove i budućih vlada sigurno će biti garant nastavka takvog djelovanja i borbe ili nećemo biti dio takvog ambijenta koji ne želi da se suprotstavi organizovanom kriminalu i korupciji. Zahvaljujući našim stradanjima tokom 25 godina vlasti DPSa u toku su odlučni procesi i konkretna otkrivanja i procesuiranja počinilaca i nalogodavaca najtežih krivičnih djela protiv države Crne Gore, njene imovine, a samim tim i građana, dodao je Šćekić.

Pokušaj Lazovića, kaže ministar, da “spinuje” javnost probajući da se predstavi kako on “sastavlja Vladu i time dodatno rušeći politički ambijent i povjerenje između političkih subjekata od 30. avgusta kod SNP-a neće proći”!

- Napominjem da je građanima Crne Gore i nama kao nosiocima izvršne vlasti, neprijatelj isti i da nam je zajednički cilj da vratimo društvo na odgovoran kolosjek, vratimo snagu institucijama sistema i zatvorimo poglavlja 23 i 24. Onima kojima to nije cilj, ma kako se oni zvali i za čije interese djelovali kroz određene kriminalne političke strukture nikada više neće upravljati Crnom Gorom, zaključio je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 01:36