/ - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
23/09/2023 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Zahtjev za odlaganje popisa je izazivanje nepotrebnih tenzija

On je pozvao MONSTAT da sagleda sve sugestije, kako bi se popisni proces sproveo što preciznije

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić reagovao je na izjavu predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja koji je sinoć kazao da Vlada mora odložiti popis za 30 dana, jer kako je naveo, neće biti sproveden “po standardima i zakonu”.

- Zamolio bih gospodina Đeljošaja da tehničke stvari ne izdiže na nivo remećenja i odlaganja popisnog procesa. Svi koji iskreno vole Crnu Goru treba da daju doprinos da se poštuju Ustav i zakoni, i da se kroz sve takve procese omogući da se svaki građanin osjeća slobodno i iznese nesmetano svoj stav i rasterećeno odgovori na određena pitanja koja su plod već ustaljene prakse - saopštio je Šćekić.

Podsjeća su potpisnici Memoranduma o saradnji, koji je, kako navodi, pokazao jednu dobru namjeru da se sve tenzije koje su plod nekog prethodnog perioda spuste i prevaziđu, te da se vrati razumijevanje i poštovanje razlika među narodima u Crnoj Gori.

- I da se svi osjećamo kao neodvojivi dio naše velike Crne Gore, a da će upravo ovi procesi pokazati taj potrebni duh, da demokratski iskoračimo naprijed. Da se oslobodimo stege i zablude prošlosti i da se naši građani napokon slobodno izjasne, bez pritiska kakav je postojao u prethodnom periodu Ono što je, takođe, interes svih u Crnoj Gori jeste mnogo bolja socioekonomska situacija, na čemu je 43. Vlada do sada značajno doprinijela, a kroz popis treba da dobijemo vrlo relevantne odgovore, kako bi mogli na tim pokazateljima da usmjerimo Crnu Goru u pravcu razvoja i napretka, i boljeg života za sve naše građane - rekao je potpredsjednik SNP-a.

Smatra da je svaki zahtjev za odlaganje popisa, odlaganje smjernica za bolje sjutra.

- I izazivanje nepotrebnih tenzija koje smo, nadam se, prevazišli ili makar pokazali da možemo prevazići. Tehnička pitanja ne smiju biti potencirana kao problem i podizati na nivo neregularnosti, naprotiv, ako su zakonita i mogu pomoći unapređenju, bez nekih zadnjih namjera, onda ih treba i razmotriti i unaprijediti i iz tog razloga pozivam i MONSTAT da sagleda sve sugestije, kako bi se popisni proces sproveo što preciznije i kako bi nakon 12 godina imali relevantne podatke - poručio je Šćekić.


Đeljošaj: Popis odložiti za 30 dana i zamijeniti rukovodstvo Monstata

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. decembar 2023 01:00