Dragoslav Šćekić / IVAN PETROVIC-IPE
10/09/2022 u 09:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić poručio Milatoviću: Odgovorite građanima šta ste uradili da obezbijedite nove prihode u budžetu

Iskreno vjerujem da će tužilaštvo u narednom periodu ispitati i kako je lanac šverca cigareta, koji kontrolišu lica povezana sa DPS-om, nesmetano funkcionisao tokom rada Vaše, 42. Vlade, istakao je ministar zdravlja

Ministar zdravlja i potpredsjednik SNP CG Dragoslav Šćekić kazao je da je od Jakova Milatovića očekivao da će pokušati na jedan ozbiljan, oksfordski otmen način, pred građanima, pokušati da se odbrani od optužbi koje mu je uputio, njemu i bivšem ministru Milojku Spajiću, ali da je vidio da se odgovor sveo na jeftino palanačko rekla-kazala lupetanje.

- Moje saopštenje sadrži vrlo ozbiljne optužbe na rad Vas i 42. Vlade Crne Gore, za stvari koje su od vitalnog značaja za građane Crne Gore, a to je, između ostalog, i ugroženost funkcionisanja zdravstvenog sistema Crne Gore.

Odgovorite građanima šta ste uradili kao ministri da obezbijedite nove prihode u budžetu, od kojih bi nadomjestili nedostajućih 200 miliona eura koje ste uskratili zdravstvenom sistemu ukidanjem doprinosa za zdravstvo - kazao je Šćekić.

Navodi da je kao doskorašnji gradonačelnik Berana imao moralnu obavezu da odgovori na nepovezane i neozbiljne tvrdnje, koje su bivši ministri naveli pokušavajući da diskreditujete njegov rad.

- Put Jelovica-Berane je pušten u funkciju od 2015. godine i za njegovo održavanje je zadužen AD Crnagoraput, a ne Opština Berane. Pretpostavljam da ste htjeli da me optužite da zbog mene nije završen put Jelovica-Jezerine-Kolašin, čiju izgradnju finansira Država Crna Gora, što samo potvrđuje da kao ministar niste naučili šta su nadležnosti Vlade, a šta lokalne samouprave.

Kao ministar, za godinu i po trajanja vaše vlade niste učinili ništa da se taj putni pravac završi, a očigledno da niste ni znali da je izgradnja u toku i u kojoj je fazi. Izgradnju hidrocentrala duž tog regionalnog magistralnog puta je, inače, odobrila tadašnja vlada Mila Đukanovića, a ne Opština Berane - navodi potpredsjednik SNP-a.

Ističe da će, što se tiče razvoja putne mreže, prethodna vlada ostati zapamćena jedino po „ekpertskom“  sporazumu, zbog kojeg će sada Država Crna Gora da isplati četiri miliona eura kompaniji "Universal Monte" po osnovu obaveze predviđene raskidom Sporazuma o izgradnji, funkcionisanju i transferu puta Meljine – Petijevići, kojim će se. kako ističe ministar zdravja, detaljno pozabaviti tužilaštvo.

- Iskreno vjerujem da će tužilaštvo u narednom periodu ispitati i kako je lanac šverca cigareta, koji kontrolišu lica povezana sa DPS-om nesmetano funkcionisao tokom rada Vaše, 42. Vlade.

Ono što su građani vidjeli jeste da se taj šverc tokom 43. Vlade zaustavio, što je odmah rezultovalo i rekordnom naplatom akciza na duvanske proizvode.

A to koliko je DPS bio srećan tokom trajanja 43. Vlade, najbolje je pokazalo i izglasavanje nepovjerenja Vladi po hitnom postupku zajedno sa Demokratama i to odmah nakon serije hapšenja njihovih istaknutih članova, potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, pripreme Zakona o nelegalno stečenoj imovini koji direktno ciljaju na DPS.

Gospodine Milatoviću, mi i dalje od Vas nestrpljivo očekujemo konkretne odgovore na sve ove i te kako ozbiljne teme, koje tangiraju naš sistem i naše građane, iako znamo da ih nemate. Jer dok mi dokumentovano iznosimo činjenice i podatke, Vi se isključivo bavite jeftinim i veoma štetnim populizmom zasnovanim na lažnim obećanjima - kazao je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:31