/ ODBOR ZA ZDRAVSTVO, ZASJEDANJE ODBORA ZA ZDRAVSTVO - IVAN PETROVIC-IPE
10/09/2022 u 19:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Tužilaštvo da ispita moj rad, ali i rad Spajića i Milatovića

Pozvao je Milatovića i Spajića da podnesu krivičnu prijavu protiv njega i da "dokumentovano dokažu to što su izjavili, jer je neprijavljivanje krivičnog djela, krivično djelo"

Ministar zdravlja i potpredsjednik SNP Dragoslav Šćekić oglasio se nakon saopštenja pokreta Evropa sad, navodeći da je osnivača tog pokreta Jakova Milatovića i Milojka Spajića zaboljelo što je neke stvari istjerao na svjetlost dana.

- Pa na sve načine izbjegavate da date odgovore na pitanja iz mojih prethodnih saopštenja. A glavno pitanje je - zašto ste i iz kojih pobuda ugrozili zdravstveni sistem Crne Gore, samim tim i građane, posebno pacijente? Obraćam se kukavicama, Spajiću i Milatoviću, koji su se sakrili iza ovog nazovi političkog subjekta kako bi mogli da iznesu najprizemnije podvale i neistine i tako prevazišli portal Udar, jer im je isti mentor iz zle kuhinje i hotelske gluve sobe tajkuna DPS, naveo je Šćekić.

Dodaje da nemaju argumente na njegove optužbe.

- Nemate ni petlju da stanete iza svojih riječi. A iznad svega, očit je strah koji, sa razlogom, osjećate, jer polako izlaze na vidjelo sve vaše kombinacije i planovi na štetu građana, koje vam nećemo dozvoliti da ostvarite. Što se tiče optužbi za moj rad u RFZO, i pominjanje klinika iz Turske, baš onih koje se vežu za DPS period, nije ni čudo što vas boli kada udarimo na tajkunske interese, jer ste vi bili dio partije koja je poharala Crnu Goru. Sada mi je jasno odakle su stizale anonimne prijave i koliko je mreža ispletena. DPS tajkuni, sa kojima ste u konstantnoj komunikaciji, doveli su do toga da Fond ne raspisuje tendere i nabavke, već Montefarm, pokušavajući na taj način da preuzmu monopol nad uvozom ljekova i da tako uruše i na kraju ugase državni Montefarm, a da od Države naprave taoca, naveo je Šćekić.

Pokret Evropa sad: Šćekiću, previše pozivate tužilaštvo, možda ga sebi prizovete

On je pozvao Tužilastvo, da pruži dodatan napor i ispitaju njegov rad na rukovodećim mjestima, u bilo kojem periodu i poslu. 

- Isto tako ih pozivam da preispitaju i vaš rad i vaše odluke za vrijeme obavljanja, pukim a nesrećnim slučajem, pripalih vam ministarskih funkcija. Takođe pozivam nadležne pravosudne institucije da ispitaju moju imovinu, i u državi i u inostranstvu, ali i vašu, prevaranti, jer ste kao niko do sada za godinu i po demolirali crnogorske finansije, kako bi kupili povjerenje građana na najprevarniji način, onako kako se čak ni DPS nije smio usuditi da uradi, naveo je Šćekić.

Pozvao je Milatovića i Spajića da podnesu krivičnu prijavu protiv njega i da "dokumentovano dokažu to što su izjavili, jer je neprijavljivanje krivičnog djela, krivično djelo".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:44