ПАРТИЈА Социјалдемократе / - фото: СД
06/09/2021 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Абазовић, Секуловић и менаџмент Управе полициjе да поднесу оставке

Због свега наведеног, и ви и менаџмент Управе полициjе урадите jедини морални потез - поднесите оставке. Наравно, приjе тога дођите на Цетиње и затражите опрост од грађанске и антифашистичке Црне Горе, јасни су из СД-а

Након оног брукања државне власти на Цетињу, слуганства туђим интересима, понизности према центрима моћи и репресиjе над грађанском и еманципованом Црном Гором, jавили су се, како рече стариjа госпођа са протеста, односно “терориста и слуга криминалних структура” по поимању властодржаца, кокотић из Улциња, и министар унутрашњих послова, доjучерашњи борац за људска права, саопштено је из Социјалдемократа.

Први, jунак из канцелариjе коjи jе обећао да ће доћи на Цетиње, изjави да jе “полициjа положила велики испит”, „никада професионалниjа акциjа ниjе спроведена“, „сразмjерно ономе што jе био ризик, све jе завршено на наjбољи начин“. Други, након дводневног скривања у мишjу рупу, славодобитно честита полициjи “на професионално одрађеном послу, исказаноj трпељивости и сразмjерноj употреби силе”. Ђе вам jе достоjанство Абазовићу и Секуловићу? – наводе из СД-а.

Да не би било да смо субjективни како кажу навели су пар закључака Савjета за грађанску контролу рада полициjе, тиjела коjе jе законом формирано да прати рад полициjе:

- “Савjет jе оциjенио да jе приликом интервенциjа полициjе, на различитим локациjама, дошло до прекомjерне употребе хемиjских средстава”

- “Савjет jе констатовао, додаjу,  да се прекомjерна употреба хемиjских средстава одразила на здравље и редован живот и оних грађана Цетиња коjи ниjесу узели учешћа у jавним окупљањима”

- “Савjет jе неспорно утврдио да су одређене повреде узроковане деjством гумених метака”

- “Савjет позива МУП и Управу полициjе да због одређених неjасноћа и интереса jавности обjави снимак наводног бацања молотовљевог коктела на градском тргу коjи jе према наводима надлежних био повод за примjену силе”

Ово бисмо вам и ми могли рећи, као и сви остали коjи су били претходних дана на Цетињу. Свjедоци ваших обмана и лицемjерства су свих оних хиљаде и хиљаде грађанки и грађана коjи су на Цетињу бранили своjе и достоjанство суверене и самосвjесне Црне Горе. Свим тим часним и честитим грађанкама и грађанима сте забили прст у око Абазовићу и Секуловићу. Све њихове сузе, туга и бол нека су вам на души, нагласили су из СД-а.

– Због свега наведеног, и ви и менаџмент Управе полициjе урадите jедини морални потез - поднесите оставке. Наравно, приjе тога дођите на Цетиње и затражите опрост од грађанске и антифашистичке Црне Горе – јасни су из СД-а.

Не дозволите да вас историjа смjести на мjесто ђе jе у Црноj Гори вазда смjештала противнике свега црногорског и грађанског - на маргине људског достоjанства, закључују Социјалдемократе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:34