/ - фото илустрација
26/11/2021 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД Бар: Бар заслужује издашнију економско-финансијску подршку за капиталне пројекте

Експертска Влада "честитала" Дан Општине Бар - Најмањи капитални буџет од свих општина у ЦГ, наводе они

Социјалдемократе Бар саопштиле су да су грађани Бара 77. рођендан свог града дочекали засиједањем локалног парламента на чијем дневном реду је било усвајање ребаланса буџета за 2021. годину, због суфицита буџета, односно буџетских остварења која су премашила планирано.

- Друга година коју је обиљежила пандемија корона вируса, једна је од успјешнијих у новијој историји града под Румијом. Година прожета пројектима од значаја за развој нашег града, улагањима у путну, комуналну и спортску инфраструктуру, година у којој су ријешени многи вишегодишњи проблеми, представља годину која би Бару могла бити водиља за даљи, бржи и значајнији напредак. Очигледно је оваква година послужила актуелној Влади Црне Горе, да неспоран развој нашег града "убрза" и са државног нивоа. У капиталном буџету Црне Горе, који ове године биљежи раст од 94 милиона еура, граду који треба да буде један од носилаца туристичког и економског развоја Црне Горе, опредијељено је непуних 2 милиона еура, па вриједност капиталног буџета у односу на општину Бар, по глави становника доноси посљедње 24. мјесто у Црној Гори- наводе у саопштењу.

Како су навели, једино, донекле, разумно образложење овакве одлуке одлазеће Владе, премијера и ресорног министра је то да је мизеран износ капиталног буџета који се односи на пројекте у општини Бар за наредну годину, пропорционалан њиховим очекивањима за политичке субјекте који чине владајућу већину у Скупштини Црне Горе, на будућим локалним изборима у Бару.

- У сваком случају, Бар заслужује много издашнију економско-финансијску подршку за капиталне пројекте са државног нивоа и сасвим смо сигурни да ће то бити препознато у агенди нове Владе- истакли су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:34