СД лого / - СД лого
22/05/2022 u 17:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД Биjело Поље: Аџић и Брђанин да покрену истрагу због навода о дискриминацији службеника УП

Ово jе jош озбиљниjе уколико се дешава унутар државне институциjе, у Управи полициjе коjа би требала да се стара о поштовању закона и штити права свих грађанки и грађана ове државе

Социjалдемократе Биjелог Поља позиваjу министта унутрашњих послова Филипа Аџића и директора Управе полициjе Зорана Брђанина да што хитниjе покрену истрагу коjом ће се утврдити наводи службеника Управе полициjе коjи тврде да су дискриминисани због националне припадности од стране своjих старjешина, поручују Социјалдемократе. 

- Свjедоци смо да су, након 30. августа 2020. године, започели брутални реваншизам и поруке мржње, како према припадницима мањинских народа, тако и према националним Црногорцима. Сматрамо да, а тако jе прописано и законима и Уставом Црне Горе, нечиjа национална припадност ни у коjем случаjу не смиjе бити повод за дискриминациjу и малтретирање. Ово jе jош озбиљниjе уколико се дешава унутар државне институциjе, у Управи полициjе коjа би требала да се стара о поштовању закона и штити права свих грађанки и грађана ове државе - истичу Социјалдемократе.

Они су казали да од надлежних очекуjу што хитниjе спровођење истраге, као и да они коjи су одговорни за дискриминациjу буду позвани на одговорност, а дискриминисани службеници да добиjу jеднака права као и сви остали запослени, сходно свом раду и професионалним компетенциjама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:33