Социјалдемократе Црне Горе / - СД
04/08/2021 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Братић свjесно и безобзирно наноси штету држави

Како су казали, данас се први пут поjавила информациjа да типски документ коjим jе Братићева "о jедном трошку" смиjенила све директоре ниjе правно ваљан

Незаконитим смjенама директора школа министарка Весна Братић отворила jе простор да државу тужи око 250 директора, а могуће и огроман броj помоћника коjи су такође смиjењени, саопштиле су Социjалдемократе.

– Ако смиjењени пођу на суд, а већина хоће, те ако добиjу, а очигледно хоће, питање jе на коjи начин ће држава бити дужна да компензуjе те грешке, а за сад jедино знамо да то неће плаћати Весна Братић из свог џепа. Кад свему томе додамо текуће или потенциjалне тужбе запослених у Министарству, jасно jе да Братићева свjесно и безобзирно наноси штету држави, у намjери да ово мало времена што jоj jе преостало на позициjи, максимално искористи како би угурала своjе, а наjгоре кадрове – наводе из СД.

Како су казали, данас се први пут поjавила информациjа да типски документ коjим jе Братићева "о jедном трошку" смиjенила све директоре ниjе правно ваљан, jер се у њему позива на то да директори ниjесу формирали школске одборе, а то ниjесу ни могли jер Министарство у тим одборима ниjе именовало своjе представнике.

Оцjењуjу да jе риjеч о таквоj нелогичности да, како додаjу, заиста често изгледа да сарадници Братићеве, посебно правници, раде у корист њене штете.

– Jасно jе зато да ово Министарство не зна више гдjе удара, те да од те погубљености не стижу ни да се баве почетком школске године.

Оволико грешака и екстремизма не би се толерисало ни некоме ко иза себе има неке резултате. Зашто се онда толерише жени коjа jе од почетка показала само неограничену неспособност и велике фалинке у карактеру, као и до кад ће jоj се то прећуткивати, питање jе за партиjе на власти. Jасно jе да jе Братићева jедна од наjслабиjих карика ове, и онако слабе Владе, те jе исто тако кристално jасно да ће и партиjе власти некад морати одреаговати на све горенаведено. Но, њихова реакциjа биће наравно закашњела и политикантска: онда кад виде да jе грађанима дозлогрдило толико да им jе бирачко тиjело озбиљно угрожено. А до тада... остаjе да се чека и огорчено гледа како Братићева разноси систем прављен за оно наjсветиjе -дjецу – казали су из СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:52