Дамир Шеховић
30/06/2021 u 12:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД ће учествовати у дијалогу, датум ванредних избора мора бити једна од тема

Говорећи о очекивањима предстојећег дијалога, Шеховић сматра да треба оставити мало времена да би се видјело у ком правцу ће све ићи

Социјалдемократе Црне Горе (СД) одазваће се позиву предсједника Скупштине Алексе Бечића на парламентарни дијалог власти и опозиције, саопштио је посланик те партије Дамир Шеховић, поручујући да датум ванредних избора мора бити једна од тема, јавља агенција МИНА.

-Врло радо ћемо се одазвати позиву Бечића, јер нам не пада на памет да, у моменту кад јуримо ка економској и идеолошкој црној рупи, било који процес опструирамо- казао је Шеховић агенцији МИНА.

Он је рекао да у СД-у од почетка инсистирају на томе да је нужан дијалог који би основу имао у проевропским и грађанским снагама прије свега.

-Уосталом, само такве снаге и јесу у стању да тај дијалог покрену и евентуално имају неке резултате, управо због своје неискључивости- казао је Шеховић.

Говорећи о очекивањима предстојећег дијалога, Шеховић сматра да треба оставити мало времена да би се видјело у ком правцу ће све ићи.

-Гледано реално, није за очекивати да ће домети бити спектакуларни, у ситуацији кад имате више десетина конституената власти, који су и сами као "рогови у врећи"- оцијенио је Шеховић.

Према његовим ријечима, када се на ту спорну чињеницу дода још опозиција, јасно је да ће дијалог бити тежак, јер ће морати ићи у више праваца.

-У сусрет многобројним партијама из власти које су дијаметрално супротне, те у сусрет самој опозицији- казао је Шеховић.

Он је истакао и да су одређене грађанске партије власти идеолошки ближе опозицији него сопственим тренутним партнерима.

-Све то изузетно компликује политички моменат-поручио је Шеховић.

Он је рекао да због свега претходно наведеног, дијалог само одлаже неизбјежне изборе.

-Али исто тако, ми ћемо бити један од конструктивнијих чинилаца у њему, то је несумњиво- казао је Шеховић.

У СД-у, како је рекао, вјерују да је датум ванредних избора, поред осталих отворених питања која захтијевају двотрећинску односно тропетинску већину, једно од питања које ће бити на столу.

Шеховић је поручио да би било неприхватљиво да се дијалог претвори у "цјенкање унутар власти око позиција" и додао да вјерује да Бечић, а ни сви конструктивни чиниоци у дијалогу, неће то дозволити.

-У ситуацији великог пораста цијена хране, горива, повећања запослених за девет хиљада нових задужења и генерално јако лоше економске и политичке ситуације, такав вид политичког опортунизма и макијавелизма се заиста не би смио дозволити- закључио је Шеховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:24