Socijaldemokrate SD, nove pokrivalice / - SD
26/07/2023 u 13:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Formiraćemo poslanički klub sa tri poslanika

Iz SD su saopštili da je Crnoj Gori neophodna jasna evropska i evroatlantska vlada čiji bi konstituenti trebali biti samo oni politički subjekti koji su nedvosmisleno posvećeni vrijednostima EU i NATO-a

Socijaldemokrate će, u Skupštini Crne Gore, formirati poslanički klub sa tri poslanika koji će na adekvatan način zastupati socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori, zaključeno je na juče održanom Predsjedništvu Socijaldemokrata.

Iz SD su saopštili da je Crnoj Gori, uzimajući u obzir brojne ozbiljne unutrašnje izazove, kao i okolnosti na međunarodnoj sceni, neophodna jasna evropska i evroatlantska vlada čiji bi konstituenti trebali biti samo oni politički subjekti koji su nedvosmisleno posvećeni vrijednostima EU i NATO-a.

- Sve ostalo bi vodilo Crnu Goru u dalje nazadovanje na putu EU integracija i suštinsko udaljavanje od članstva Crne Gore u EU. Nema kompromisa sa onima koji veličaju ratne zločince, izjednačavaju fašizam i antifašizam, rehabilituju retrogradne pojave u prošlosti, relativizuju genocid u Srebrenici, jasno ne nazivaju agresijom ponašanje Rusije prema Ukrajini, predstavljaju političko krilo ruskog uticaja u Crnoj Gori i slično - navodi se u saopštenju.

Kao prioritete koji trebaju biti pred Crnom Gorom Predsjedništvo Socijaldemokrata je navelo: "članstvo u EU, jačanje kredibiliteta u NATO, poboljšanje životnog standarda građana i zaštita socijalno ranjivih kategorija i očuvanje i jačanje temeljnih vrijednosti progresivne i samosvjesne Crne Gore, a to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:55