Socijaldemokrate SD, nove pokrivalice / - SD
27/11/2022 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Ima nas da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i CG ne može biti

Oni su poručili da je odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere, da prisustvuju sjutrašnjem protestu pokreta “Ima nas” koji je zakazan za 18h ispred Skupštine Crne Gore.

- Parlamentarna većina, kao i predsjednica Skupštine, pokazali su da nemaju namjeru ni da pokušaju da dodemo do dogovora oko pitanja koja dijele Crnu Goru, ali i oko onoga što je naša obaveza i potreba ove države. Stoga smo tu da im, po treći i po ko zna koji put ako bude trebalo, jasno kažemo da jezik sile ne prihvatamo i da će sa nama morati da se dogovaraju, tako što ćemo sjesti za isti sto i doći do kompromisnog rješenja, kazali su iz SD-a.

Oni su poručili da je odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda.

- A do tada, na nama je da im jasno i glasno poručimo da nas ima i više nego dovoljno da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti, zaključuju u SD-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 05:02