Социјалдемократе СД, нове покривалице / - фото: СД
06/04/2022 u 09:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Испитати дешавања у Улцињу, са или без 15. мандата

Позивају све политичке актере да допринесу спуштању тензија, и да не дозволе да се врши било какав недозвољени притисак на грађане, како би им било омогућено да на фер и демократски начин изразе своју вољу

Из поштовања према нашем пријатељу, Мехмеду Зенки, који је затражио наш јасан став поводом дешавања у Улцињу у вези са постојањем наводних нерегуларности које прате изборни процес, имамо потребу да се још једном огласимо, саопштиле су Социјалдемократе.

 - Опет позивамо надлежне државне органе да професионално и без уплива и утицаја “са стране” хитно испитају комплетан случај у вези са спорним снимком. Свако одуговлачење ствара непотребан додатни притисак и тензије, а незаконити притисци, уколико их има, су недопустиви, и потребно их је најстроже санкционисати - наводе они.

Како истичу, демократски избори, без политичке корупције, јесу и увијек ће бити једина опција за Социјалдемократе.

 - Исто важи и за партије са којима коалирамо: проевропске партије суверенистичке односно државотворне оријентације су наши једини партнери. Са или без 15. мандата наше коалиције, можемо бити парнери у вршењу будуће локалне власти искључиво са политичким субјектима горенаведене политичке оријентације - наводе они.

Поручују да су увијек спремни за фер изборе, па ко што понесе.

 - Али никад нијесмо спремни на трговину демократским начелима и принципима које смо градили претходних неколико деценија, а под овим партиским именом последњих 6 година, што наш пријатељ Мето, увјерени смо, добро зна. Уосталом, са њим и људима попут њега, доказаним патриотама, остајемо истински пријатељи, независно од тога хоћемо ли или нећемо политички сарађивати у једној локалној управи - тврде у овој странци.

Позивају све политичке актере да допринесу спуштању тензија, и да не дозволе да се врши било какав недозвољени притисак на грађане, како би им било омогућено да на фер и демократски начин изразе своју вољу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:28