/ -SD LOGO
05/08/2022 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Izdajnička Vlada odriješene ruke prema negatorima Crnogoraca

Osim što je ugovorom sa SPC svu kulturnu baštinu, kao i brojnu crkvenu imovinu dala u ruke crkvi druge države, Vladi na čelu sa izdajnikom Abazovićem i to je bilo malo, navode Socijaldemokrate

Izdajnička Vlada Dritana Abazovića u potpunosti dosljedno sprovodi svoju agendu zatiranja svega crnogorskog u Crnoj Gori, saopštile su Socijaldemokrate.

Kako navode, osim što je ugovorom sa SPC svu kulturnu baštinu, kao i brojnu crkvenu imovinu dala u ruke crkvi druge države, time crnogorske vjernike ostavljajući pod vedrim nebom, Vladi na čelu sa izdajnikom Dritanom Abazovićem i to je bilo malo.

- Tako su oni odlučili da, u kriznoj godini, iz budžetske rezerve, dvijema srpskim parapolitičkim organizacijama, Institutu za srpsku kulturu Nikšić i Udruženju književnika Crne Gore, opredijele ni manje ni više nego 100.000€. Ove organizacije poznate su po veličanju sramne Podgoričke skupštine kakvu Abazović i njegovo društvo priželjuju opet, u ovoj godini, kao i po negiranju postojanja Crnogoraca i crnogorskog jezika - istakli u saopštenju.

A za šta se novac građanki i građana Crne Gore koji je Vlada opredijelila koristi? Koristi se, recimo, za štampanje knjiga i radova koji za cilj nemaju ništa drugo do fašističko narativ prema Crnogorcima, ali i Bošnjacima, Hrvatima, Albancima… Koristi se za finansiranje publikacije “Podgorička skupština i ujedinjenje Srbije i Crne Gore”, kojom se veliča ovaj, jedan od najsramnijih događaja u istoriji Crne Gore, navode Socijaldemokrate.

Dalje dodaju da se koristi se i  za finansiranje knjige Budimira Aleksića, poslanika DF-a, poznatog po tome što je pripadnik četničkog pokreta i koji je predlagao podizanje spomenika kvislingu Pavlu Đurišiću. Da stvar bude još zanimljivija, jedan od “finansijera” Instituta za srpsku kulturu Nikšić je i Abazovićev šef, Aleksandar Vučić.

Kako sve ovo prolazi Vladu bez ikakvih reakcija, na nekim drugim političkim subjektima je da odgovore. Što se Socijaldemokrata tiče, ovakva činjenja su samo dio izdaje i uništavanja Crne Gore koje Abazović sa svojim ministrima sprovodi, a za koje će, kad-tad, biti pozvani na odgovornost, zaključili su u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:33