Социјалдемократе, лого / - Социјалдемократе, лого
01/06/2022 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Како смо одбили учешће у власти, тако одбиjамо таjне дилове Абазовића у вези Отвореног Балкана и Темељног уговора

Наша партиjа има стручних капацитета да се бави управо темама животног стандарда и социjалне сигурности, оне су наш програмски приоритет и инсистираћемо на њима бескомпромисно, наводе из СД-а у саопштењу

Како су Социjалдемократе одбиле учешће у оваквоj власти, у коjоj главну риjеч суштински води предсjедник сусjедне државе, а суверенистичке партиjе су маргинализоване и сведене на ниво икебане, тако ћемо категорички бити против очитих таjних и личних дилова у вези са Отвореним Балканом и манипулациjама Темељним уговором, коjи треба да буде усаглашен jавно и достоjанствено, а не у понижаваjућем и таjном процесу, саопштено jе из те партиjе.

Како су навели из СД-а, Отворени Балкан jе кукавичиjе jаjе Црноj Гори, а грађани мораjу добити одмах на увид Темељни уговор, коjи Абазовић криjе, што упућуjе на закидање интереса Црне Горе у процесу усаглашавања. То jе данас jедногласно закључено на сjедници Предсjедништва Социjалдемократа.

- На сjедници jе наглашено да ће Социjалдемократе искористити сва правна и политичка средства да сачуваjу интерес Црне Горе како у вези са Отвореним Балканом, тако и у вези са таjним преговорима око уговора са СПЦ, о коjем грађани не знаjу ништа, укључуjући да ли има карактер Темељног - пише у саопштењу.

Речено jе такође да премиjер Абазовић до сада ниjе дао нити jедан аргумент за инициjативу Отворени Балкан, jер их нема, а ипак се на њоj инсистира због дилова и таjно преузетих обавеза према “важним регионалним играчима”, коjи су га суштински и октроисали на мjесто премиjера наше, а суштински туђе владе. Додатно, наглашено jе да ће и у другим темама наставити бескомпромисну борбу и бити правити чисте изборе, умjесто трулих компромиса.

Разматрани су и предстоjећи, октобарски локални избори, уз нагласак да ће Социjалдемократе иновирати приступ локалним темама као и да jе потребно да се политика на државном нивоу коjу тренутно Социjалдемократе воде, додатно рефлектуjе и на локални ниво.

На састанку jе закључено , како су навели да СД неће разочарати оне коjи им свакодневно прилазе и коjи вjеруjу у њихову политику грађанске, државотворне партиjе коjа не прави компромисе на штету државе, и уз то стално компетентно обрађуjу животне теме.

- Наша партиjа има стручних капацитета да се бави управо темама животног стандарда и социjалне сигурности, оне су наш програмски приоритет и инсистираћемо на њима бескомпромисно  -закључено jе на састанку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:35