Социјалдемократе СД, нове покривалице / - фото: СД
23/06/2022 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

SD: Ko nakon skandala sa Milutinom Đukanovićem nastavi da podržava Abazovićevu vladu saučesnik je u brukanju Crne Gore

Današnja sjednica Vlade je, kako dodaju, samo potvrdila da je Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo.

Nakon odluke Vlade da na inicijativu premijera Abazovića predloži jednog od čelnika DF-a Milutina Đukanovića za predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, najznačajnije kompanije u državi, postaje kristalno jasno ono što od samog starta SD tvrdi: ovako koncipirana manjinska vlada je jedna od najvećih političkih prevara koja je našoj državi u poslednje vrijeme servirana, poručuju iz ove partije.

 - Nema više izmotavanja. Ko pristane da nakon ovoga dalje učestvuje u Vladi ili da joj na bilo koji način pruža podršku, postaje saučesnik u brukanju Crne Gore i daljem urušavanju temeljnih vrijednosti za koje smo se prethodnih decenija, svi skupa, teškom mukom izborili - tvrde u Sd-u.

Današnja sjednica Vlade je, kako dodaju, samo potvrdila da je Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo. 

 - No, SD od Abazovića i njegove Vlade nas ništa ne čudi. Jer Abazović je samo umivenija verzija Milutina Đukanovića, sa istim zadatkom. Milutin je, makar, iskren u svojim namjerama i političku podršku dobija na jasno definisanoj agendi. Abazović, s druge strane, predstavljajući se kao “pomiritelj” Crne Gore i demokrata, za ove dvije godine uspio je više nego Milutin Đukanović i svi funkcioneri Nove srpske demokratije otkako postoje na političkoj sceni Crne Gore - tvrde oni.

SD je istakao da je jednom Abazović prevario Crnogorce čije glasove sad koristi za realizaciju Vučićevog “srpskog sveta”.

- Nas nije, niti će, baš kao što nas neće natjerati da ćutimo zbog bilo kakve “dubine”. Ova kakofonska družina, na žalost građana, funkcionise upravo onako kako smo najavili: Abazović ustupa državna preduzeća DF-u kao da izdaje ličnu garsonjeru; DF se više ni ne trudi da glumi opoziciju; SNP opošljava Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan; a građanske partije tvituju nakon što redovno bivaju preglasavane, dok oni koji  ih sve skupa podržavaju…pišu saopštenja.  Je li dosta bilo?! - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
23. jun 2022 14:14