/ DRITAN ABAZOVIĆ
28/06/2022 u 18:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Oborimo Abazovićevu Vladu i spriječimo najveću izdaju CG u njenoj novijoj istoriji

Svega dva mjeseca bilo je dovoljno da Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića otkrije svoje, u političkom smislu, izdajničke namjere i sklonost sluganstvu prema onome ko je aminovao formiranje ove karikature od Vlade, navode iz SD-a

Socijaldemokrate Crne Gore su saopštile da svega dva mjeseca bilo je dovoljno da Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića otkrije svoje,"u političkom smislu, izdajničke namjere i sklonost sluganstvu prema onome ko je aminovao formiranje ove karikature od Vlade".

- Kao što smo, od formiranja ove Vlade tvrdili, njeni jedini ciljevi jesu Otvoreni Balkan koji podrazumijeva apsolutnu političku i ekonomsku dominaciju susjedne Srbije kao i potpisivanje ugovora sa SPC koji, nakon prvog čitanja znači samo jedno - klasičnu izdaju države Crne Gore i njenih interesa. Naše kolege iz građanskih i manjinskih partija smo dugo i mukotrpno u ovo pokušavali da ubijedimo, nažalost, nije nam pošlo za rukom.  Sad je jasno zbog čega podanik interesa druge države i tuđe crkve, Dritan Abazović, ide u Beograd po političko mišljenje - da kao neki njegovi prethodnici, prije nešto više od 100 godina, izda Crnu Goru i u konačnom dovede do njenog suštinskog nestanka. Tu misiju je, baš kao i oni 1918, započeo terorisanjem građanki i građana slobodarskog Cetinja 4. i 5. septembra prošle godine, a završiće je, ako mu bude moglo biti, po istom principu kao i oni na koje se ugledao. Da li će mu moći biti, u ovom trenutku, dominantno zavisi od političkih subjekata građanskog opredjeljenja, a koji za sebe tvrde da su zaštitnici interesa Crne Gore. Kako bi ovog izdajnika, zajedno sa njegovom klikom, spriječili u ovom naumu, pozivamo sve državotvorne partije da, koliko je sjutra, uskrate podršku kvislingu Abazoviću i zajedno sa nama pokrenu proceduru obaranja ove Vlade koja, po elementima izdaje, uveliko prevazilazi 42. Vladu koju smo zajedno srušili- navode u saopštenju.

Kako navode, "Abazoviću, na kraju, poručujemo samo jedno - mnogi su izdajnici pokušali da zatru Crnu Goru i njeno ime, ali su na kraju završili na smetlištu istorije".

- O tome kakav su im sud i na koji način davali oni kojima je Crna Gora na prvom mjestu nećemo, Abazović to veoma dobro zna, zato i pravi odstupnicu tamo gdje su svi slični njemu bježali tražeći spas. Mi mu, u ime svih građanki i građana kojima je Crna Gora iznad svega poručujemo - NEĆE PROĆI! Socijaldemokrate će biti na svakom mjestu, sa građankama i građanima, sa kojeg ćemo raditi sve da ovu izdaju Crne Gore spriječimo i zaustavimo. Pozivamo i sve ostale koji misle kao mi da Crnu Goru stave ispred funkcija i dignu glas protiv najveće izdaje ove države u njenoj novijoj istoriji- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:18