Socijaldemokrate SD, nove pokrivalice / - SD
27/06/2023 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Odluka Ustavnog suda očekivana, nadležni da utvrde odgovornost

Ono što smo sve vrijeme tvrdili, dok su pojedini pravnici iz 30-avgustovske većine bacali pod noge svoje fakultetske diplome, danas je potvrdila najviša državna instanca, navode iz ove partije

Odluka Ustavnog suda koji je jednoglasno ukinuo izmjene Zakona o predsjedniku očekivan je i jedini logičan ishod farse kreirane od strane bivše parlamentarne većine kako bi se, mimo Ustava Crne Gore, formirala vlast, saopšteno je iz Socijlademokrata Crne Gore.

- Ono što smo sve vrijeme tvrdili, dok su pojedini pravnici iz 30-avgustovske većine bacali pod noge svoje fakultetske diplome, danas je potvrdila najviša državna instanca. Jasno je, dakle, da je neko sračunato, namjerno, ne bi li se domogao vlasti, napao ustavno uređenje Crne Gore i pokušao silom, bez potrebne većine, zakonom mijenjati Ustav. Srećom, ni gaženje Ustava tadašnjoj neskladnoj parlamentarnoj većini nije bilo dovoljno za formiranje vlasti - problem je ipak bio u njima samima, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, danas sa ove distance, zadovoljni su odlukom Ustavnog suda.

- S druge strane, imajući u vidu cjelokupan kontekst usvajanja ovog akta, pozivamo nadležne državne organe da otvore istragu da li je u svim ovim aktivnostima postojalo elemenata krivičnog djela koje se odnosi na napad na ustavno uređenje i da, ukoliko se odgovornost utvrdi, odgovorna lica sankcionišu u skladu sa zakonima ove države, zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:33