/ - СД лого
17/01/2022 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Подржавамо сваку иницијативу која Црну Гору води ка изласку из кризе

Са свима онима који грађанску супростављају националистичкој, а секуларну теократској Црној Гори и који не доводе у питање њену европску и евроатлантску постојаност и перспективу, можемо градити партнерство.

Социјалдемократе подржавају сваку добронамјерну иницијативу која Црну Гору води ка изласку из политичке и институционалне кризе у којој се наше друштво налази.

-Стварање претпоставки за формирање европске и евроатлантске вриједносне већине у Парламенту, која ће одражавати грађански карактер наше државе, а која би била довољна не само за избор нове суштински проевропске Владе, него и за деблокирање нефункционалних институција, представља наш апсолутни приоритет.Заједничка спознаја о потреби постизања најширег могућег европског договора, као и друштвена кохезија у времену изражених подјела, идеал је коме смо од оснивања посвећени. Предуслов за остваривање такве евопске визије је програмска сарадња грађански оријентисаних партија- наводе у саопштењу.

Додају: "Са свима онима који грађанску супростављају националистичкој, а секуларну теократској Црној Гори и који не доводе у питање њену европску и евроатлантску постојаност и перспективу, можемо градити партнерство".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:35