Socijaldemokrate Crne Gore / - SD
17/01/2023 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD: Raspisivanje predsjedničkih izbora bez konsultacija dodatno produbilo krizu

Predsjednica Skupstine se opredjeljuje da opstruira održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora u jednom danu, time stvarajući veliki dodatni trošak za budžet, tj. za građanke i građane,

Država u najvećoj političkoj krizi od uvođenja višeparlamentarizma, skoro sve partije pozivaju na dogovor oko objedinjenih parlamentarnih i predsjedničkih izbora, međunarodni partneri podržavaju taj stav, a “evropski” SNP i URA miniraju i sam pokušaj dogovora zakazujući predsjedničke izbore bez bilo kakvih konsultacija, u terminu kada oni ne mogu biti objedinjeni sa vanrednim parlamentarnim, poručile su Socijaldemokrate.

- Valjda je svima jasno da je jedini cilj predsjednice Skupštine, odnosno SNP-a i URA-e koje predstavlja, opstrukcija bilo kakvog dogovora i produbljivanja krize. Kada uzmemo u obzir da su ove dvije partije opstruirale i pokušaje formiranja neustavne 44. Vlade, a da danas, mimo zdravog razuma, traže nastavam pregovora ili “rekonstrukciju” Vlade koja je pala, onda je jasno o kakvom se političkom cirkusu radi. Sve sa jednim ciljem, da što duže budu na pozicijama vlasti jer su, i jedni i drugi, svjesni da na izborima i nakon njih nemaju više šta da traže, navode oni.

Na kraju krajeva, kako dodaju iz SD-a,  u vremenu kada se Crna Gora nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, predsjednica Skupstine, predstavnica SNP-URA se opredjeljuje da opstruira održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora u jednom danu, time stvarajući veliki dodatni trošak za budžet, tj. za građanke i građane.

- A da ne govorimo o šteti koju država trpi svakim danom koji ove partije provode u vlasti, posvećeno radeći na agendi Aleksandra Vučića za satiranje Crne Gore, dodaju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:41