Социјалдемократе СД / - фото: СД
16/02/2022 u 09:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Смањити акцизе на гориво до 25 одсто

Додају да је нажалост, такав раст циjена горива утицао и на раст циjена многих других роба и услуга, што jе све довело до пада стандарда великог броjа грађана

Социjалдемократе данас предаjу у скупштинску процедуру допуну Закона о акцизама коjом се предлаже да у случаjу значаjниjег повећања циjена минералних уља на свjетском тржишту, каква jе већ дуже вриjеме ситуациjа, Влада Црне Горе може дониjети одлуку о умањењу износа акцизе на безоловни и дизел до 25%.

- Као што jе jавност упозната, циjене горива у Црноj Гори су на историjском максимиму. У последњих годину и по, преко десет пута су расле циjене горива и оне су данас за око 40% веће него у децембру 2020 - поручиле су Социјалдемократе.

Додају да је нажалост, такав раст циjена горива утицао и на раст циjена многих других роба и услуга, што jе све довело до пада стандарда великог броjа грађана.

Социjалдемократе очекуjу да ће се оваj предлог усвоjити на првоj наредноj сjедници и да ће добити подршку свих посланика у црногорском Парламенту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:27