Социјалдемократе Црне Горе / - СД
28/06/2021 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: У Скупштини потребно отпочети озбиљан диjалог

Из СД-а су оциjенили да jе очигледно да jе нова Влада у потпуности недорасла задацима коjи су jоj повjерени

У Скупштини Црне Горе jе потребно почети озбиљан и свеобухватан диjалог о свим отвореним питањима за коjе jе потребна квалификована већина, као и о датуму одржавања ванредних парламентарних избора, закључио jе Главни одбор Социjалдемократа (СД).

Из те партиjе су казали да jе на сjедници Главног одбора разматрана актуелна политичка ситуациjа и да jе констатовано да се Црна Гора налази у наjвећоj политичкоj кризи у новиjоj историjи.

Из СД-а су оциjенили да jе очигледно да jе нова Влада у потпуности недорасла задацима коjи су jоj повjерени.

Они су додали да се Црна Гора налази у наjвећоj политичкоj кризи у новиjоj историjи и очигледно да jе нова Влада у потпуности недорасла задацима коjи су jоj повjерени.

– Евидентно jе да актуелна парламентарна већина више не постоjи, да 45 посланика од укупно 81 боjкотуjе пленарна засиjедања Парламента, а да Влада на челу са премиjером Здравком Кривокапићем више нема потребну подршку већине посланика, будући да jе подржава свега 14 посланика–наводи се у саопштењу. –

Главни одбор jе, како су казали, jедногласно донио одлуку да Конгрес партиjе буде одржан 31. jануара наредне године, осим у случаjу да дође до расписивања ванредних парламентарних избора када ће бити одржан наjкасниjе мjесец дана приjе датума одржавања избора.

– Као што jе и раниjе наjављено актуелни предсjедник СД-а Иван Браjовић jе саопштио члановима Главног одбора да се неће поново кандидовати за ту позициjу – подсjетили су из СД-а.

Они су рекли да jе формиран Централни и Оперативни одбор за припрему Конгреса, Изборна комисиjа, Комисиjе за Статут, Програм партиjе и израду извjештаjа о раду СД-а између два Конгреса.

Из СД су казали да одбори на Цетињу, у Моjковцу и Петњици већ функционишу у предизборном режиму, припремаjући се за предстоjеће локалне изборе коjи ће се одржати на jесен.

– Главни одбор jе указао на потребу кадровског освjежавања и подмлађивања партиjе на свим нивоима, jер jе евидентно да нови политички моменат захтиjева нову енергиjу – наводи се у саопштењу.

Нову енергиjу коjа ће, како су казали, уз дорађену програмску понуду и стратегиjу дjеловања партиjе прилагођену новом политичком времену, доприниjети jош бољим изборним резултатима СД-а у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:47