/ - СДП Илустрација
20/05/2022 u 14:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Једном упаљена искра слободе вјечно ће да гори

Вјерујемо да смо као партија то показали и доказали и у скорашњем периоду посебних изазова за грађанску и европску Црну Гору, наводе из СДП-а

Прошло је 16 година од када је Црна Гора на референдуму потврдила своје миленијумско државно трајање и постала међународно призната, независна и суверена држава, наводе из СДП-а.

-Поносни смо на све оно што је до данас остварено, на сва историјска и стратешка достигнућа која данас чине Црну Гору уваженим чланом еуроатлантске заједнице и кандидатом за чланство у Европској унији.Свјесни да нас богата црногорска историја, као и све вриједно достигнуто у најновијој фази развоја црногорске државе, посебно обавезује да се још више боримо за грађанску и антифашистичку Црну Гору која опстаје на темељима демократије и владавине права-наводе они.

Додају:"Нема времена и околности када се за праве вриједности и право сопствене државе и интересе њених грађана не морамо борити. Вјерујемо да смо као партија то показали и доказали и у скорашњем периоду посебних изазова за грађанску и европску Црну Гору".

-Сигурни смо да ће и поред свих искушења са којима се можемо суочити, у Црној Гори снажно побјеђивати политика заснована на вриједностима мира, толеранције, једнакости, антифашизма, политика која опстаје и развија се вјерујући у правду као основну врлину. Само таква Црна Гора, држава која је једнако свих њених грађана, спремна је за нове велике историјске искораке. Зато поручујемо - једном упаљена искра слободе вјечно ће да гори. Свим грађанкама и грађанима Црне Горе и свим нашим људима у дијаспори, Социјалдемократска парија Црне Горе жели срећан Дан независности-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:07