Фото СДП
10/07/2021 u 18:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Нема изградње успјешног друштва са снагама које вуку натраг у деведесете

Истакнут је значај изградње друштва на грађанским, мултиетничким, напредним и европским вриједностима, јер само такве државе могу бити удобан дом за све своје становнике

Данас је у Парламенту Федерације Босне и Херцеговине одржан састанак чланова Социјалдемократске партије БиХ и Социјалдемократске партије Црне Горе. На њему  је исказана пуна спремности за даље јачање пријатељских и добросусједских односа двије земље, као и међусобне подршка двију партија, као кључних грађанских снага. 

Будућност обје земље је у ЕУ, а будућност БиХ је и еуроатланстка интеграција у НАТО савез и на том путу је неопходно урадити додатни напор како би се оснажили интеграциони процеси, истакли су представници СДП БиХ Ирфан Ченгић, заступник у Парламенту ФБиХ, Малик Гарибија члан Главног одбора СДП БиХ, и Драгиња Вуксановић Станковић, посланица у Скупштини Црне Горе, Адис Балота,  потпредсједник СДП и Мирко Станић, шеф Медијског тима СДП.

-Истакнут је значај изградње друштва на грађанским, мултиетничким, напредним и европским вриједностима, јер само такве државе могу бити удобан дом за све своје становнике. Суочавање са прошлошћу и спрјечавање раста националистичких и екстремистичких идеологија је један од најбитнијих предуслова за тако нешто и због тога је и посјета делегације СДП Црне Горе организована у вријеме сјећања на сребреничке жртве. Нема изградње успјешног и праведног друштва са снагама које вуку натраг у деведесете и то мора бити јасно свима и у Црној Гори и у Босни и Херцеговини. На састанку је закључено и да је потребно интезивирати сарадњу двије земље у бројним секторима, са посебним нагласком на туризам, инфтраструктуру и саобраћајну повезаност и заједнички наступ двије земље ка ЕУ фондовима, како би се омогућио развој општина у обје државе-наводе из СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:26