Никола Ђурашковић / - СДП
07/06/2021 u 15:19 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: УРА гласа за поклонике Драже Михаиловића

- УРА је још једном дигла руку за избор освједочених националиста познатим по радикалном противљењу свему ономе што представља суштина црногорског грађанског друштва - каже потпредсједник СДП Никола Ђурашковић

Потпредсједник Социјалдемократске партије Никола Ђурашковић подсјећа да је ГП УРА прије пар све убјеђивало да та “партија никад неће дати Црну Гору”, а да данас на дјелу показују како је “не дају”, тиме што је шеф Клуба посланика у Скупштини Милош Конатар гласаода предсједник жирија за Тринаестојулску награду буде Бећир Вуковић, "познат по величању Драже Михаиловића и унижавању вриједности партизанске антифашистичке борбе".

-Тако је УРА још једном дигла руку за избор освједочених националиста познатим по радикалном противљењу свему ономе што представља суштина црногорског грађанског друштва. Срамотно је што је УРА, а и остале назови грађанске партије, за комисију која слави 13.Јул, Дан државности и Дан устанка црногорског народа против фашизма изабрала особу којој је “Дража вођа трећег српског устанка”. Послије “еколошких” акција на Дан независности, сад ће на Дан државности УРА да попери Бећира да додијели награду по свом вриједносном систему и свјетоназору. А Бећир је не тако давно о УРА написао да је то “удбина УРА највећих србомрзаца и шовиниста у рукама комунистичких ускоумаца” - каже Ђурашковић. 

Он каже да, шта Вуковић мисли о Црногорцима, Албанцима, Бошњацима, Хрватима, Македонцима и осталима није пристојно ни написати, али то су коалициони партнери Конатара и Абазовића, за које се диже рука кад год треба.

- На крају желимо Дритану Абазовићу и његовима да поручимо да престану “да бране Црну Гору” као што је бране у задњих пола године. Јер од њиховог “брањења” не остаде камен на камену од грађанске, модерне, секуларне и европске државе. Њиховом подршком највећи националисти и мрзитељи свега грађанског и црногорског добијају подршку за реализацију својих мрачних циљева. А ако Бећир изабере Ратка или Радована као добитнике, онда УРА може организовати још једну акцију чишћења смећа, обезбиједити пластичне чаше у Скупштини или нешто око Сињајевине. Оно најважније за сваког човјека ће тешко очистити - закључује Никола Ђурашковић, потпредсједник СДП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:47