/ - Фото: Твитер
28/02/2022 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Седам црногорских државаљана се спрема да напусти Украјину

У интензивној су комуникацији са нашим дипломатским представницима, који прате њихово кретање, казали су из МВП

Министарство вањских послова саопштило је да се тренутно у Украјини налази седам црногорских држављана који намјеравају да напусте ту земљу. 

На путу ка граничним прелазима између Украјине и Мађарске је четворо наших држављана, док се ка румунској граници упутио један.

- Због огромне гужве са украјинске стране, није извјесно када ће прећи на територије ових земаља. Сви они су у интензивној комуникацији са нашим дипломатским представницима, који прате њихово кретање и пружају неопходну логистичку подршку како би што прије били на безбједном- наводи се у саопштењу. 

Како су казали из ресора Ђорђа Радуловића, ангажовали су све расположиве капацитете и свакодневно координира и комуницира са институцијама земаља транзита, како би се обезбиједили услови за несметан пролазак наших држављана, упркос сукобима, полицијском часу и непредвидивој безбједносној ситуацији. 

- Истовремено, осим са црногорским држављанима који се крећу према граничним прелазима Украјине, Оперативни тим Министарства вањских послова послова и особље Амбасаде у Kијеву, у сталном су контакту и са нашим држављанима који су остали у Украјини. У очекивању деескалације ситуације у Украјини, дјелујемо и предузимамо мјере заједно са нашим ЕУ и НАТО савезницима, придружујући се санкцијама које је Савјет ЕУ увео према Русији, у чему имамо и јавну подршку западних партнера, првенствено Сјеверноатлантског савеза- саопштили су из МВП. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:39