Крцић / Фото: Архива
28/04/2022 u 18:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шефкет Крцић предложен за в.д. Управе за сарадњу са дијаспором

Kрцић је бошњачки идеалистички филозоф, писац и изразито опозициони и критички либерални интелектуалац, пише у предлогу који је потписао премијер Кривокапић

Влада Црне Горе предложила је данас да се за вршиоца дужности Управе за сарадњу са дијаспором- исељеницима одреди Шефкет Kрцић, иако је прије двије године стекао услове за пензију и по сили закона не може бити државни службеник.

У предлогу који је потписао одлазећи премијер Здравко Kривокапић наводи се да предлаже Kрцића, имајући у виду да је досадашњем вршиоцу дужности директора те Управе Сеиду Хаџићу престало вршење дужности, због истека времена од шест мјесеци на које је био распоређен на ту позицију.

Kако се наводу у предлогу, Kрцић је рођен 1953. године, што значи да има 69 година и да по сили закона не може бити државни службеник.

У предлогу се наводи да је Kрцић “бошњачки идеалистички филозоф, писац и изразито опозициони и критички либерални интелектуалац и политички аналитичар, борац за демократију, слободе и људска права”.

Наводи се да је студије филозофије, социологије и књижевности завршио на Универзитету у Београду и да је двоструки доктор наука.

У предлогу се истиче да је обављао бројне руководеће позиције и да је сада предсједник Матице Бошњака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 05:37