Дамир Шеховић / - фото: Социјалдемократе
27/05/2022 u 20:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић Абазовићу: Ниjесте ви спасили Црну Гору, него сте урадили све да jе извалите из зглобова

Не мислим да сте спасили Црну Гору у претходне двиjе године, него да сте урадили све да Црну Гору извалите из зглобова. И да сатрете све црногорско и грађанско у њоj - одговорио му jе Шеховић

Предсjедник Социjалдемократа  Дамир Шеховић jе у коментаришући данас током Премиjеског сата премиjерову опаску да jе спасио Црну Гору, одговорио да jе Абазовић урадио све не да jе спаси, него да jе извали из зглобова.

- Не мислим да сте спасили Црну Гору у претходне двиjе године, него да сте урадили све да Црну Гору извалите из зглобова. И да сатрете све црногорско и грађанско у њоj -  одговорио му jе Шеховић.

Шеховић jе даље указао да jе СД био против и Кривокапићеве и Абазовићеве Владе.

- Били смо снажно против Кривокапићеве Владе у коjоj сте ви били потпредсjедник зато што сте баш ви, са онима коjи славе Подгоричку скупштину хтjели да демократизуjете Црну Гору, што се на таj начин не ради. А против смо ваше мањинске владе зато што ниjе у реду да УРА и СНП, коjе су заjедно са осталим партиjама претходне прламентарне већине, увели Црну Гору у политичко блато, имаjу значаjну већину у новоj влади коjа из тог блата треба да нас вади - саопштио jе Шеховић.  

Шеховић jе Абазовића питао и какав jе тренутни статус Петра Кнежевића, коjи jе био дио наjужег командног ланца током срамне полициjске акциjе 4. и 5. септембра на Цетињу, односно шта намjерава да предузме након "његовог признања да jе током те полициjске акциjе по сопственом признању био у непосредноj комуникациjи са поjединим криминалним групама  

- Шта човjек, коjи Црногорце назива “багром”, уопште ради у полициjи? Да ли сте и далjе поносни на акциjу на Цетињу? На шок бомбе и сузавац, коjима jе затрпавано Цетиње. Да ли jе професионално то што jе ангажована приватна фирма да хаварише десетине аутомобила? Да ли jе професионално било то што jе jавност дезинформисана о Молотовлjевом коктелу? Да ли сте истражили ко jе одговоран за ту лаж - упитао jе Шеховић.

Позвао jе Абазовића да се извини грађанима због акциjе полициjе у септембру. Не зато што на таj начин може промиjенити ружну слику  коjу jе добар дио суверенистичке jавности створио о њему, jер му ни Цетиње ни Црна Гора неће заборавити све што jе радио против њених интереса у претходне двиjе године, него да би на таj начин макар покушао да умањи срамоту државе, коjу су нажалост током тих дешавања симболизовали управо Здравко Кривокапић и тада његова десна рука Абазовић. 

Шеховић jе на краjу заклjучио да ниjе у реду да Абазовић, као тадашњи координатор служби безбjедности током акциjе полициjе 4. и 5. септембра, сада буде премиjер Црне Горе, посебно када знамо да jе Влада чиjи jе он био потпредсjедник и десна рука бившег премиjера Здравка Кривокапића, пала управо на Белведеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:53