Дамир Шеховић / - Дамир Шеховић
29/01/2022 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић jедини кандидат за предсjедника партије

Биће представљен нови визуелни идентитет партиjе, а изузев кадровских, наjављене су и промjене у начину вођења политике, поручили су из СД-а

Нови предсjедник Социjалдемократа Црне Горе и чланови Главног одбора биће изабрани сjутра на другом конгресу те партиjе, преноси Мина.

Jедини кандидат за предсjедника Социjалдемократа (СД) jе Дамир Шеховић, а садашњи предсjедник Иван Браjовић jе раниjе наjавио да се неће поново кандидовати за ту функциjу.

На наjвишем партиjском скупу учествоваће 502 делегата.

На Конгресу ће бити представљени и усвоjени Програм и Статут партиjе, као и Извjештаj о раду између два конгреса.

- Биће представљен нови визуелни идентитет партиjе, а изузев кадровских, наjављене су и промjене у начину вођења политике, коjе ће подразумиjевати интензивниjу директну комуникациjу са грађанкама и грађанима, као и значаjно иновативниjи приступ бављењу политиком - саопштено jе из СД-а агенциjи МИНА.

На Конгресу ће бити представљена и нова програмска платформа коjа се бави конкретним рjешењима за побољшање животног стандарда грађана, укључуjући неопходност инклузивног диjалога у циљу што ширег окупљања око евроатлантске ориjентациjе и европске перспективе Црне Горе.

Из СД-а су поручили да jе Конгрес само почетак кадровског подмлађивања партиjе.

Како се наводи, након Конгреса, у првом плану као представници СД-а наћи ће се нова, млађа генерациjа политичара коjа ће дониjети нову енергиjу, како партиjи, тако и црногорскоj политичкоj сцени.

- Слоган Конгреса гласи ЗА НОВО ВРИJЕМЕ и он такође осликава спремност партиjе да спроведе потребне реформе и кадровски освjежи своjе редове новим, младим, амбициозним, способним и образованим људима - каже се у саопштењу.

Социjалдемократе, након Конгреса, очекуjе избор потпредсjедника и Предсjедништва, на конститутивноj сjедници Главног одбора, што укључуjе темељну реформу на свим нивоима.

Конгрес СД-а почиње у 12 сати и може се пратити уживо на Yоутубе каналу те партиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:25