/ - Дамир Шеховић
25/11/2021 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић Кривокапићу: Повуците се са чела ове Франкештајн Владе, изазвали сте највећу кризу

Шеховић је подсјетио да је број запослених смањен за 18 хиљада, а незапослених повећан за 11 хиљада

Захваљујући Вама као првом човјеку Владе, као и парламентарној већини која Вас је изабрала, Црна Гора је суочена са највећом политичком и институционалном кризом од увођења вишепартијског система, драстичним падом животног стандарда будући да мјесечно преко 100 лица остаје без посла, катастрофалном епидемиолошком ситуацијом, али и суштинском блокадом процеса европских интеграција, што на најбољи могући јавност потврђује последњи извјештај Европске комисије о Црној Гори, који је најгори који смо добили икада, саопштио је данас посланик Социјалдемократа др Дамир Шеховић на премијерском сату.

- Нијесте испунили нити једно изборно обећање. Умјесто обећане слободе, обезбиједили сте слободу у изливима најбруталније националне и вјерске мржње, слободу у којој су најмање слободни Црногорци и бројчано мањи народи који су себе уградили у темеље ове државе, слободу која нас је вратила у 90-те године, захваљујући којој су онима за које су осуђени ратни злочинци хероји и идоли широм отворена врата ваше Владе по ширини и дубини. Умјесто грађанске и секуларне, претворили сте нас у националистичку и клерикалну државу, јер сте нам на велика врата у XXИ вијеку увели теократију, а умјесто експертске, реформске и мултиетничке Владе, сервирали сте нам по први пут у новијој историји једнонационални и једновјерски састав министара- казао је Шеховић, поред осталог.

Шеховић је подсјетио да је број запослених смањен за 18 хиљада, а незапослених повећан за 11 хиљада.

- Цијене основних животних намирница су порасле до 70 % а раст цијена горива је највећи у Европи. Број блокираних фирми за само годину увећан за око 400 а износ блокираног дуга за чак 150 милиона еура. За свега 9 мјесеци рада Ваше Владе сте успјели да добит Електропривреде, Рудника угља и ЦЕДИС-а смањите за чак 30 милиона еура- саопштио је Шеховић.

Шеховић је на крају подсјетио премијера на примјер премијерке Шведске, која је након свега неколико сати од њеног избора поднијела оставку на ту функцију јер буџет није добио потребну већину у Парламенту.

- Слиједите примјер Ваше колегинице из Шведске, учините оно што Вам је једино и преостало након што сте остали без подршке у Парламенту, повуците се са чела ове Франкештајн Владе и отворите на тај начин простор за даљу политичку динамику у Црној Гори- закључио је Шеховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:12