/ - Дамир Шеховић
09/02/2022 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шеховић: Након рушења Владе са клеро-националистичким елементима, све опције су отворене

Он је додао да је СД на истом становишту од прије неколико мјесеци, а то је да су избори најчистије рјешење, и да су Социјалдемократе за њих спремне

Наш основни циљ је био рушење Владе која је имала и клеро-националистичке елементе, а која је Црну Гору уназадила безмало деценијама, и драго нам је да смо, са осталим партијама и са вјетром у леђа од стране грађана, то и успјели. Све остале опције су отворене и могу бити предмет разговора. То је за данашњи Вечерњи лист саопштио предсједник Социјалдемократа др Дамир Шеховић.

Он је додао да је СД на истом становишту од прије неколико мјесеци, а то је да су избори најчистије рјешење, и да су Социјалдемократе за њих спремне:

"Истовремено, потпуно смо отворени да чујемо и друга мишљења за излазак из ове пат-позиције, посебно у контексту чињенице да за припрему избора заиста јесте потребно вријеме. Дакле, ми смо конструктивна партија увијек отворена за сваки вид разговора, наравно, само на основама грађанске Црне Горе која своје мишљење не тражи ни од кога ван ње".

Говорећи за Вечерњи лист о ставу у вези са конкретно мањинском владом и опцијама за премијера, Шеховић је нагласио да треба ићи редом, односно прво искомуницирати програмска и друга начела те потенцијалне владе, о којој се тренутно мало зна:

"Питање премијера рекао бих, иако јесте важно, посљедње је у низу отворених. Будући да је свега неколико дана од изгласавања пада владе и почетка прекомпозиције у парламенту, потребно је свакако прво искомуницирати адекватно политичке и програмске принципе рада те владе као и начине сарадње и подршке. Што се Социјалдемократа тиче, једино разговори на основама европског, евроатлантског, грађанског и секуларног пута су опција, а надам се и вјерујем да ће се на тим принципима конституисати нова парламентарна већина".

Он је говорио и о свеобухватној кадровској и организационој реформи, будући да је у саставу Главног одбора чак 50% нових лица, а наредних дана слиједи избор нових потпредсједника, генералног секретара, директора, као и предсједништва и извршног одбора партије. Шеховић је рекао да су Социјалдемократе посвећене интерној реформи партије, "а свако ко гради своју политику на истим темељним начелима од нас има пружену руку. За разговор, за почетак".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:43