Шеховић / Фото: Лазар Ружић
15/04/2022 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић: Нисмо рушили Кривокапићеву Владу да бисмо се вратили на пут Момира Булатовића

Са њим је ова држава раскрстила још у прошлом миленијуму, поручио је лидер СД-а

Не пристајемо да зарад функција државни интерес подредимо СНП-у, поручио је лидер Социјалдемократа Дамир Шеховић. 

Шеховић је поновио став да се Социјалдемократе никад нијесу противиле учешћу СНП-а у власти, али да та партија никад неће дозволити да је неко уцјењује, а поготово они који су на свакој историјској раскрсници изабрали погрешно скретање. 

- Нијесмо, дакле, спремни да подржимо Владу у којој ће СНП са својим свјетоназорима имати доминантну улогу и нијесмо спремни да будемо дио парламентарне већине која ће мјесто предсједника Парламента дати анти-НАТО партији. Нуђене су нам бројне функције, да смо хтјели да тргујемо имали смо чиме, али за нас Црна Гора и њен интерес нијесу на продају- рекао је Шеховић.

Он је истакао забринутост да "нова Влада, конципирана овако како се најављује, претендује да буде још гора од Владе Здравка Kривокапића".

- Нијесмо рушили Владу Здравка Kривокапића да бисмо добили Владу Владимира Јоковића, односно Александра Вучића. Нијесмо рушили претходну Владу да бисмо сада добили Владу у којој ће тек проруски кадрови бити доминантни и доносити одлуке. Нијесмо рушили Kривокапићеву Владу да бисмо се, како Јоковић рече, вратили на пут политике Момира Булатовића са којим је ова држава раскрстила још у прошлом миленијуму- рекао је Шеховић.

Лидер СД-а је данас разговарао са амбасадорком Бугарске у Црној Гори Мегленом Плугчиевом, наводећи да Црна Гора мора добити јасно опредијељену европску и евроатлантску Владу која не смијен бити плод трулих компромиса и попуштања под утицајима про-руског, анти-НАТО СНП-а.

- Социјалдемократе су у комплетном процесу око формирања мањинске Владе имале крајње конструктивну улогу и показале спремност за постизањем компромиса, али што се нас тиче, компромиса са државним интересима није било и неће га бити. Ми не пристајемо да, зарад функција по дубини и ширини, државни интерес подредимо политичкој агенди СНП-а- закључио је Шеховић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:07