Šehović / -FOTO: SD
03/02/2023 u 08:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehović: Posle izbora Crna Gora će se brzo vratiti na civilizacijski kolosjek

Evroatlantske vrijednosti su posle 2020. godine suštinski dovedene u pitanje, kazao je on

Uvjeren sam i snažno očekujem da će se nakon već raspisanih predsjedničkih i očekivanih skorih parlamentarnih izbora, naša država brzo vratiti na evropski, građanski, odnosno na civilizacijski kolosjek, sa kojeg je u prethodne dvije i po godine nažalost skrenula, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović u Vašingtonu. 

Šehović je u Vašingtonu prisustvovao Molitvenom doručku koji je ove godine okupio političke lidere iz oko 90 zemalja svijeta, a čiji domaćin je bio predsjednik SAD-a Džo Bajden.

- Podijelili smo nemalu zabrinutost zbog činjenice da su nakon političkih promjena iz 2020. godine, upravo te evroatlantske vrijednosti suštinski dovedene u pitanje, uz konstantno nastojanje da se ispravno postavljen ideološki okvir u državi zamijeni svojim antipodom - istakao je Šehović. 

On je dodao da su u brojnim kontaktima koje su kao članovi delegacije imali sa predstavnicima američkog Kongresa i Senata, kao i gostima na Molitvenom doručku, redovno isticali zadovoljstvo zbog toga što je Crna Gora pristupanjem NATO alijansi iskazala jasnu namjeru da se kao društvo trajno veže za zapadni sistem demokratskih vrijednosti. 

- Posjeta Vašingtonu nas je učvrstila u uvjerenju da će svi koji svoju politiku zasnivaju na takvoj progresivnoj programskoj platformi imati punu podršku SAD-a, ali i svih ostalih partnerskih država- zaključio je Šehović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. mart 2023 01:11