Дамир Шеховић / - BALSA RAKOCEVIC; СД
18/09/2021 u 12:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић: Удружимо се и одбранимо грађанску Црну Гору пред налетом шовинизма

Врхунац политичког лицемjерства jе да они коjи славе ратне злочинце позиваjу мањине да партиципираjу у власти. То jе доказ неискреног и манипулативног карактера актуелне власти, саопштио jе потпредсједник СД

Овако конципирана марионетска власт нас сваким даним све више удаљава од европског и евроатлантског система вриjедности. У ових годину дана показали су мањак озбиљности, одговорности и капацитета, док су сву енергиjу усмjерили на продубљивање подjела и враћање Црне Горе у суморне `90, поручио jе потпредсjедник Социjалдемократа Црне Горе Дамир Шеховић на сjедници Општинског одбора Социjадемократа Тузи.

Обраћаjући се члановима одбора, Шеховић jе нагласио неизмjерно важну улогу мањинских народа у Црноj Гори, коjе оваква ретроградна власт све више третира грађанима другог реда.

- Врхунац политичког лицемjерства jе да они коjи славе ратне злочинце позиваjу мањине да партиципираjу у власти. То jе доказ неискреног и манипулативног карактера актуелне власти - саопштио jе Шеховић.

Истиче да крупни изазови захтиjеваjу jединство еманциповане и пристоjне Црне Горе.

- Зато политичке разлике, суjете, диjељење лекциjа, изигравање величина, ускопартиjске интересе и сл. треба оставити по страни, исто као и изаћи из сигурне зоне неукључивања у актуелне изазове и разних какулисања. Грађанска Црна Гора jе наша наjвећа светиња. Зато се око грађанских вриjедности морамо окупити, без изузетка, и одбранити их пред налетом шовинизма. Ако нам грађански карактер државе одузму, а то jе данас угрожениjе од свега, остаће нам само држава љуштура, без суштине, а као таква неће служити своjоj сврси. Зато jе морамо сачувати -  закључио jе Шеховић.

Посланик Борис Мугоша jе, говорећи о изузетно комплексном друштвено-политичком амбиjенту, истакао да у Црноj Гори не постоjи политичка стабилност, што jе jедна од кључних претпоставки демократског и економског развоjа. Указао jе и на чињеницу да се нажалост веома мало дискутуjе о темама коjе се односе на животни стандард грађана, иако су подаци коjи се односе на незапосленост, раст циjена, неликвидност привреде и др. прилично забрињаваjући.

image

Борис Мугоша

- BALSA RAKOCEVIC; СД

- Као држава и друштво, налазимо се на jедноj врсти раскрснице - да ли желимо савремену и проевропску Црну Гору или неку другу. Управо таj вредносни изазов треба да буде окосница окупљана свих прогресивних елемената нашег друштва - истакао jе Мугоша и потенцирао да грађанска, секуларна, антифашистичка, проевропска и самосвjесна Црна Гора нема и не смиjе да има алтернативу, jер jедино таква може бити прва сљедећа чланица ЕУ и поуздана чланица НАТО-а - закључио jе Мугоша.

Састанку jе присуствовао и предсjедник Одбора Главног града СД-а Марко Ракочевић коjи jе указао на недопустив застоj у реализациjи броjних важних развоjних проjеката коjи би требало да се финансираjу из државног буџета (путна инфраструктура, обjекти ообразовања и здравства и др), као и на чињеницу да jе овоj власти приоритет да тjера а не да доводи реномиране инвеститоре.

image

Марко Ракочевић

- BALSA RAKOCEVIC; СД

- Ова власт нема ни визиjу ни стратегиjу развоjа. Експериментална влада и власт jе показала да jе експеримент пропао - истакао jе Ракочевић.

На сjедници Општинског одбора Социjалдемократа Тузи, коjа jе организована у сусрет предстоjећем Конгресу партиjе, изабрани су делегати и кандидати за чланове новог сазива Главног одбора.

Након одлуке предсjедника Социjалдемократа Ивана Браjовића да се на предстоjећем конгресу неће кандидовати за нови мандат, Одбор Социjалдемократа Тузи jе jедногласно одлучио да за новог предсjедника партиjе предложи актуелног потпредсjедника Дамира Шеховића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:45