Дамир Шеховић / - Дамир Шеховић
16/10/2021 u 17:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић: Влада је већ пала, прогресивне снаге да стану на крај понижавању државе

Он је рекао да је данас свима јасно да смо имали посла са недораслом Владом и влашћу генерално, која се за мање од годину дана срушила као кула од карата

Нови политички тренутак који живимо захтјева реформисане, европски оријентисане прогресивне политичке и друштвене снаге, које се морају поново окупити и зауставити понижавање наше државе и урушавање њеног угледа и достојанства, како на међународном, тако и на унутрашњем плану. Након новог очекиваног регрусписања на политичкој сцени, стаћемо на крај отвореном национализму, који је захваљујући новој “ослободилачкој” власти пробуђен, поручио је потпредсједник Социјалдемократа Црне Горе Дамир Шеховић на сједници Општинског одбора Социјалдемократа Будве.

 - Црне Горе нема без свих њених грађанки и грађана, јер она суштински може опстати једино као грађанска, секуларна и антифашистичка. Они којима то није јасно ће убрзо завршити тамо гдје им је увијек у савременој Црној Гори и било мјесто - на маргине политичког живота - нагласио је он.

Он је рекао да је данас свима јасно да смо имали посла са недораслом Владом и влашћу генерално, која се за мање од годину дана срушила као кула од карата, тако да је остало да видимо ко ће из парламентарне већине смоћи снаге да заустави даље мрцварење насих грађана и формално означи њен крај, након чега нам остаје да одаберемо модел Владе која ће припремити скоре ванредне изборе.

 - Што прије то боље, јер су резултати ове поражавајући, како у економији, гдје је за вријеме њеног мандата 18 хиљада мање запослених, тако и у здравству које је у тоталном расулу због чега мјесецима биљежимо најлошије епидемиолошке параметре у Европи. О просвјети и култури да не говоримо. Када томе додамо и податак да смо једина држава у демократском свијету у којој двије трећине посланика власти бојкотује Парламент у коме имају већину, као и да се зато потребни закони не усвајају, онда добијамо стање тоталног хаоса у којем се Црна Гора данас налази. Волио бих да могу да кажем да стагнирамо, али нажалост није тако, ми из дана у дан назадујемо - рекао је Шеховић.

Предсједник ОО Социјалдемократа Котор, Милош Челановић, поручио је да је економска ситуација у држави забрињавајућа за сваког добронамјерног грађанина

 - Док се у јавности хвале неодрживим и нереалним плановима којима попут деда мраза обећавају куле и градове, цијене основних животних намирница, почев од хљеба, млијека, уља и сл. свакодневно расту, неке до чак 70%, због чега наши грађани све горе живе, посебно они најугроженији. Да не помињемо гориво које је само у мандату ове владе поскупјело чак 13 пута, па је данас 30% скупље него што је било прије доласка нове Владе - рекао је Челановић.

В.д. предсједнице ОО Социјалдемократа Будве, Милица Петричевић, констатовала је да се будванска опстина, упркос нажалост убједљивој побједи партија државне власти на локалним изборима у том граду, налази у озбиљној кризи

 - Алавост и незајажљива жеља за функцијама и позицијама, са страна свих партиципаната владајуће већине, довела је до тога да локални парламент данас не функционише, а да функционери владајуће већине једни за друге износе најтеже оптужбе. Неодговорност коју демонстрирају према интересима Будве и њених становника је запањујућа. Ово није први пут да су грађани таоци политичких надгорњавања владајућих партија у Будви, само је питање када ће се они зауставити. А бојим се да су тек почели -  казала је Петричевић.

На сједници Општинског одбора Социјалдемократа Будве, која је организована у сусрет предстојећем Конгресу партије, изабрани су делегати и кандидати за чланове новог сазива Главног одбора.

Након одлуке предсједника Социјалдемократа Ивана Брајовића да се на предстојећем Конгресу неће кандидовати за нови мандат, Одбор Социјалдемократа Будве је једногласно одлучио да за новог предсједника партије предложи актуелног потпредсједника Дамира Шеховића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 16:34