Сергеј Секуловић / -Сергеј Секуловић
07/07/2021 u 17:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Секуловић: Фокус да буде на постизању мjерљивих резултата

Потрудићу се да резултати рада Радне групе буду jасно афирмисани пред домаћом и jавношћу и европским партнерима, истакао је Секуловић

Фокус Радне групе за 24. поглавље у преговорима са Европском униjом (ЕУ) треба да буде на постизању мjерљивих резултата, поручио jе министар унутрашњих послова Сергеj Секуловић.

Он jе на конститутивноj сjедници Радне групе за поглавље 24 – Правда, слобода и безбjедност, казао да их очекуjе тежак посао приликом активности за испуњење привремених мjерила у преговарачком поглављу, преноси агенција Мина.

– Потрудићу се да резултати рада Радне групе буду jасно афирмисани пред домаћом и jавношћу и европским партнерима. Вjеруjем да смо, уз тимски рад, отвореност и искреност, на правом путу – рекао jе Секуловић.

Како се наводи у саопштењу Генералног секретариjата Владе, на сjедници су разматране актуелности у преговарачком процесу с ЕУ, са освртом на примjену Нове методологиjе и недавно одржану Међувладину конференциjу.

У саопштењу се каже да jе главна преговарачица, Зорка Кордић подсjетила да jе Црна Гора у маjу прошле године прихватила ревидирану методологиjу преговора са ЕУ као политичку инициjативу коjа се уклапа у постоjећи преговарачки оквир између Црне Горе и ЕУ из 2012. године.

„Она jе информисала чланове Радне групе да jе, с циљем дефинисања преосталих корака коjи ће водити убрзању испуњења привремених мjерила у преговарачком поглављу 24 планирано доношење Динамичког плана активности“, наводи се у саопштењу.

Радна група за 24. поглавље има 28 чланова, од чега су 24 представници државног сектора, три члана су представници невладиног сектора и jедан представник Црвеног крста Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

15. septembar 2021 02:36