Сергеј Секуловић / - Саша Матић
26/07/2021 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Модерни гранични прелази и електронски надзор приоритети за безбједност

Како је истакао, модерни гранични прелази и електронски надзор границе приоритет су када је у питању безбједност црногорске границе

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић састао се данас са шефом Заједничке координационе платформе Берндтом Корнером, саоопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Састанак је, како се наводи, био прилика да саговорници отворе низ тема од заједничког интереса, као што су управљање границом, азил, миграције и реадмисија, те борба против трговине људима и кријумчарење миграната.

Секуловић је представио циљеве које је МУП поставио у овим областима.

Како је истакао, модерни гранични прелази и електронски надзор границе приоритет су када је у питању безбједност црногорске границе.

Иако је мала земља, Црна Гора има веома комплексну границу, коју је неопходно заштитити на ефикасан начин, додао је он.

-Такође, приоритети МУП-а су и увођење система електронске идентификације миграната, ефикасне процедуре азила, те закључивање споразума о реадмисији са земљама поријекла миграната. На овај начин створићемо услове за свеобухватно управљење миграцијама- казао је Секуловић..

Шеф Заједничке координационе платформе Корнер похвалио је амбициозан али реалан план министра Секуловића и његовог тима по питању управљања границом и борбе против илегалних миграција, те исказао пуну подршку на путу имплементације зацртаних циљева.

На састанку је, како се додаје, закључено да Црна Гора као држава која снажно подржава Заједничку координациону платформу може, и жели, да допринесе сузбијању илегалних миграција и унапређењу глобалне безбједности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:11