/ - сергеј секуловић
29/05/2021 u 14:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић Муратовићу: Нисам ја крив што је прије три године склопљен овакав уговор

Осим самосталности и независности рада одређених државних органа, мора се поштовати и претпоставка невиности

Једна од главних тема последње вријеме је  то што службеници полиције немају више препознатљиве аутомобиле са ознаком, већ користе цивилне аутомобиле. Тим поводом огласио се и Борис Муратовић, члан Извршног одбора ДПС-а. На његово саопштење реаговао је министра Унутрсашњих послова Сергеј Секуловић.

Муратовић: Ако не може да обезбиjеди средства за рад полициjе, часниjе jе да Секуловић поднесе оставку

Чувари реда и мира су кривицом Владе и ресорног министра, постали предмет исмиjавања, изложени деградациjи и понижењу, казао је Муратовић

-Саопштење ДПС-а, заслужује одговор јер је у њему садржано неколико злонамјерних констатација. Господине Муратовићу, није ресорни министар крив што је прије три године склопљен овакав уговор, још мање што сте ради политичких калкулација издвојили Управу полиције у самосталан орган, који, због појашњења грађанкама и грађанима Црне Горе, подразумијева да Управа полиције има самосталан буџет и кадровску политику-навео је Секуловић и додао да је тачно да проблем постоји. Додаје да ће проблем бити ријешен.

-Није, међутим, тачно да сам утицао на надлежне органе, већ напротив, охрабривао их на аутономно дјеловање. То је сваком добронамјерном јасно, мада ме не чуди да вам је то тешко да схватите. Осим самосталности и независности рада одређених државних органа, мора се поштовати и претпоставка невиности. Релевантна истраживања говоре о порасту повјерења у рад полиције, иако знам да вас то не радује. Напротив, знам и осјећам, да вас то боли. Савјетујем вам да дате допринос даљем јачању повјерења и оставите се дјечијих саопштења- закључио је Секуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 16:55