Сергеј Секуловић / - фото: Министарство унутрашњих послова
24/03/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Од догађаја на Цетињу чекам предлог за разрјешење, размишљам да се укључим у политички живот

Он је казао да је помишљао на оставку, али да му је било важно да на чело полиције дође истински професионалац

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић рекао је да је након догађаја на Цетињу почетком септембра прошле године сваки дан малтене чекао предлог за разрјешење. Kазао је да то јасно указује у каквим је условима радио.

Он је у емисији "Аргументи" на РТЦГ навео да је његов рад у многим сегментима био блокиран.

 - Био сам блокиран, с циљем да ми се направи штета  а направљена је уствари штета овом органу. Очигедно је да није постојала намјера да се овај орган третира на прави начин - поручио је Секуловић, преноси Портал РТЦГ. 

Он је казао да је помишљао на оставку, али да му је било важно да на чело полиције дође истински професионалац, да се донесе нови закон унутрашњим пословима и да се ресору унутрашњих послова да стабилност.  

Секуловић је рекао да је дио министара очито радио на формирању нове политичке странке. Kључне ноћи током цетињских дешавања прошле године, како је навео, схватио је да постоје министри првог, другог и трећег реда. 

 - А очито сам ја био министар трећег реда, можда и четвртог -  казао је Секуловић. 

Потврдио је, међутим, да размишља о томе да се потпуно укључи у политички живот. 

Министар је рекао како није сагласан да није урађено пуно тога на плану борбе против криминала, посебно по питању сузбијања шверца дувана преко Луке Бар.

 - Што се тиче кокаина нађеног у 'Волију', тај предмет је у тужилаштву, не могу да причам о детаљима - рекао је Секуловић. 

Министар је, коментаришући то што авиони Авио-хеликоптерске јединице нису осигурани те не могу да полете, изјавио да су већ дуго указивали на тај проблем и да су на посљедице упозоравали од октобра прошле године.

 - Томе се мора прићи са највећом могућом дозом озбиљности -  рекао је Секуловић. 

Kазао је како апелује на политичаре да буду разборити и да теже миру. Навео је да држава има све механизме да заштити јавни ред и мир. 

 - Што се тиче могућности ескалације кризе, та могућност је умјерена, на скали од један од пет нека буде два и по -  навео је Секуловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:43