Si Đinping / - FOTO: EPA
25/05/2023 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Si Đinping čestitao Milatoviću: Vjerujem da ćete voditi zemlju ka još većem napretku

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa između Kine i Crne Gore i želim, zajedno sa Vama, naslijediti i razvijati duboko tradicionalno prijateljstvo dvije države, naveo je predsjednik Kine

Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću povodom stupanja na funkciju.

Čestitku prenosimo integralno:

"Povodom Vašeg stupanja na funkciju predsjednika Crne Gore, u ime Vlade Kine i kineskog naroda, kao i u svoje ime, upućujem Vam srdačnu čestitku i najbolje želje. Vjerujem da ćete obavljajući tako važnu funkciju predsjednika Crne Gore uspjeti da vodite zemlju ka još većem napretku.

Crna Gora posjeduje izvanredne prirodne ljepote, kao i hrabar i dobrodušan narod. Kina i Crna Gora oduvijek se pridržavaju međusobnog poštovanja, povjerenja i ravnopravnosti.  Narodi dvije zemlje cijene i uvažavaju jedni druge. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa između Kine i Crne Gore i želim, zajedno sa Vama, naslijediti i razvijati duboko tradicionalno prijateljstvo dvije države, jačati razmjenu iskustava u pogledu upravljanja državom, te da zajedno vodimo kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa, kako bi time još bolje dali doprinos narodima naše dvije zemlje.

Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje.’’

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:58