Simović Zvicer ponosna jer je iz Šavnika: Upisana sam u birački spisak ali nisam glasala / - SRDJAN BOLJEVIC
15/11/2022 u 16:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Simović Zvicer ponosna jer je iz Šavnika: Upisana sam u birački spisak, ali nisam glasala

Ona je napomenula da uz životu nikad nije išla na proteste

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer je rekla da s ponosom ističe da je iz Šavnika, gdje je i upisana u birački spisak, ali da nije iz objektivnih razloga glasala.

Simović Zvicer je napomenula da uz životu nikad nije išla na proteste.

- Još jedna važna činjenica, nijesam ja tek tako došla, pa eto, odmah pitanja odakle ja sad tamo. Ja sam i ranije bila upisana u biračkom spisku. Razne životne okolnosti su me vodile u druge gradove, ne samo u Podgoricu, kazala je ona.

Poručila je i da se u Šavniku nalazi njena imovina.

Ona je poručila da nezavisnost Sudskog savjeta treba da poštuju druge grane vlasti u državi i dodala da za izgradnju nezavisnog sudstva nekada nijesu dovoljni samo ustavni principi i međunarodni standardi.

Simović Zvicer je, na sjednici Skupštine na kojoj se razmatra Godišnji izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za prošlu godinu, istakla da politička situacija u zemlji, regionu i svijetu čini neophodnim da se ponovo afirmišu principi i preporuke iz relevantnih međunarodnih dokumenata o ulozi pravosudnih savjeta i njihovoj nezavisnosti.

(VIDEO) Radulović: Medenica i Čarapić jedne od odgovornih za ubistvo Duška Jovanovića

Zvicer je govorila i o manjinskim narodima i kazala da neko ne može biti biran samo na osnovu nacionalne pripadnosti te da takvi kandidati imaju prednost samo ako imaju isti broj bodova kao i drugi kandidati.

Intervju koji obavljamo ne daje jasnu sliku o kandidatu, trebala bi nam pomoć nekih službi, kazala je ona.

- Dijalog nam je potreban. Crna Gora će biti vječna kada identitetska pitanja ne budu bila važna. Neki odlični kandidati su Srbi, ali to je za mene nebitna stvar, poručila je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:16