/ - FOTO: SKUPšTINA
18/05/2023 u 18:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjednice opštih i Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Tokom sastanka Stalnog odbora, utvrđen je tekst završne deklaracije. Takođe, usvojena je agenda plenarne sjednice PS SEECP, kao i program rada Parlamentarne skupštine SEECP-a za 2023 - 2024 godinu

Prvog radnog dana zasijedanja Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS SEECP), 18. maja, održani su sastanci tri opšta odbora, Opšteg odbora za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku, Opšteg odbora za pravosuđe, unutrašnja pitanja i bezbjednosnu saradnju i Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku, kao i sastanak Stalnog odbora.

Na sastanku Opšteg odbora za pravosuđe, unutrašnja pitanja i bezbjednosnu saradnju razmatrani su izvještaj i rezolucija na temu „Njegovanje povezanosti među zemljama SEECP-a, u poštovanju univerzalnih vrijednosti i sankcionisanju ničim izazvane ruske invazije na Ukrajinu“, dok su na sastanku Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku razmatrani izvještaj i rezolucija na temu „Visoko obrazovanje u zemljama Jugoistočne Evrope: Unapređenje kvaliteta nastave i naučnih (akademskih istraživanja)“.

Na sastancima su izabrani predsjednici Opšteg odbora za pravosuđe, unutrašnja pitanja i bezbjednosnu saradnju i Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku, dok je predsjedavanje Opštim odborom za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku preuzela delegacija Skoplja, koja će naknadno imenovati predsjednika ovog odbora.

Tokom sastanka Stalnog odbora, utvrđen je tekst završne deklaracije. Takođe, usvojena je agenda plenarne sjednice PS SEECP, kao i program rada Parlamentarne skupštine SEECP-a za 2023 - 2024 godinu.

Zasijedanje Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi biće nastavljeno sjutra, održavanjem plenarne sjednice na temu "10 godina PS SEECP-a. Naredna decenija za bolju integraciju i jasniju evropsku perspektivu regiona SEECP-a. Zajedno u SEECP-u – Zajedno u EU ".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 17:05