/ FOTO: Igor Šljivančanin
30/11/2022 u 14:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjeverna Makedonija se ugleda na dostignuća Crne Gore

Naše dvije prijateljske zemlje veže period suživota i bliskih međudržavnih odnosa u prethodnim državnim uređenjima, navodi Lekić

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se sa otpravnikom poslova u Ambasadi Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Nj. E. Ramijem Redžepijem (Rami Rexhepi).

-Naše dvije prijateljske zemlje veže period suživota i bliskih međudržavnih odnosa u prethodnim državnim uređenjima. Osnažene i ponovo ujedinjene u okviru NATO saveza, Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija su u temelje svoje državnosti ugradile međunacionalnu i međuvjersku toleranciju, uporedo trasirajući put ka porodici razvijenih evropskih država. Shodno tome, cijenim da su regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi ključni preduslovi za osiguranje koncepta mira i dalji napredak regiona Zapadnog Balkana- istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić.

-Snaženje vladavine prava, demokratije i institucija sistema predstavljaju zajednički put svih zemalja regiona i u toj misiji možemo i trebamo dijeliti iskustva i djelovati u cilju pune integracije. U procesu ispunjenja svojih strateških ciljeva, Sjeverna Makedonija se ugleda na dostignuća Crne Gore koja predstavljaju inspiraciju da nastavimo sa preostalim izazovnim reformama u pravcu ostvarivanja statusa punopravne članice EU-naglasio je otpravnik poslova u Ambasadi Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Nj. E. Rami Redžepi. 

Sagovornici su saglasni da intenziviranje parlamentarne saradnje, posebno u okviru grupa prijateljstva koje su veoma praktičan mehanizam za snaženje dijaloga, predstavlja jedinstvenu platformu za bolje razumijevanje međusobnih potreba, što u konačnom generiše unapređenje sveukupnih relacija, na obostrano zadovoljstvo. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 15:55