Škrelja  / Foto: IVAN PETROVIĆ-IPE
21/11/2022 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Škrelja: Neistina je da DPS neće da glasa za sudije Ustavnog suda, nego ima svoj stav

Licemjerje koje je danas iskazano nije nas iznenadilo, i naravno da niko nije ni očekivao drugačiji pristup ovoj dirigovanoj i teatralnoj inicijativi, kazao je on

Neistina je da danas na sjednici Ustavnog odbora nismo glasali za sudije Ustavnog suda, već smo uvijek pokazali stav i aktivno učestvovali u pokušaju da putem dijaloga sa uvaženim kandidatima zajednički dolazimo do dobrih i kvalitetnih rješenja, tvrdi funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđi Škrelja. 

Saopštenje Škrelje prenosimo u cjelosti: 

Na današnjoj sjednici Ustavnog odbora razmatrana je tačka dnevnog reda vezana za pokretanje procedure od strane neustavne većine kako bi se utvrdilo da li je predsjednik Crne Gore prekršio Ustav.

Raspravu su obilježile nestručne,neznavene i karikaturalne kvalifikacije i ocjene o predmetnoj raspravi, a najveći paradoks jeste činjenica da sada svim silama navodno brane Ustav "oni" koji ga nikada nijesu priznali kao svoj i koji su se prema njemu ponašali necivilizacijski, bacali ga, cijepali i gazili.

Ipak, licemjerje koje je danas iskazano nije nas iznenadilo, i naravno da niko nije ni očekivao drugačiji pristup ovoj dirigovanoj, i na drugim mjestima kreiranoj teatralnoj inicijativi.

Ipak, zbog javnosti, moramo odreagovati i na količinu iznesenih paušalnih ocjena i neistina o navodnom ponašanju DPS-a na dosadašnjim oktivnostima na ovom Ustavnom odboru.

Pričati o DPS-u, a sjedjeti u društvu poslanice Zoronjić, koja je na glasanju bila uzdržana 18 puta, ukazuje nedvosmisleno o kakvom licemjerju se radi.

Nerazumljiv je takođe, kao i pravno i parlamentarno neutemeljen zahtjev i uslov da se izabere makar jedan sudija Ustavnog suda. Za punu funkcionalnost Ustavnog suda neophodan je izbor svih četiri nedostajuće sudije.

Demokratska partija socijalista je spremna da uzme učešće u procesu koji bi bio inkluzivan i koji bi podrazumijevao djelotvoran dijalog kako bi se uz konsenzus došlo do rješenja koja će značiti popunu Ustavnog suda i njegovo dalje funkcionisanje.

U pokušajima stvaranja privida kako imamo Ustavni sud - iako on suštinski ne funkcioniše, nećemo učestvovati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. januar 2023 23:43