Luiđ Škrelja / - FOTO: DPS
17/12/2022 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Škrelja: Paranoični Abazović konstantno blokira Ustavni sud, jer se plaši izbora

Prvi ćemo glasati za svih četvoro kandidata za sudije, ali pod uslovom da se do njih dođe dogovorom dvije strane i da to ne budu oni za koje je jasno da su bliski vlasti, kazao je Škrelja

Ukoliko je propali premijer vjerovao da će sinoćnjim TV gostovanjem nešto postići - njegov novi napad paranoje i niz izmišljotina vjerovatno će učiniti da i onih 2,8 odsto, koji i dalje vjeruju u njegovu raspalu vladu, polako izgube nadu, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Luiđ Škrelja.

Vladimir Bilčik je pristrasni plaćenik, Demokratski front je proevropska stranka, a Demokratska partija socijalista jedina je kriva što nema sudija Ustavnog suda. Da podsjetimo propalog premijera: 18 je puta njegova poslanica Suada Zoronjić bila “iznad situacije” dakle - uzdržana, a to je bila samo Abazovićeva mapa puta do blokade Ustavnog suda, kako bi izbjegao izbore, dodao je Škrelja.

- Jednostrano izabrani kandidati, rođaci, prijatelji, savjetnici funkcionera vlasti, podobni su sklepanoj parlamentarnoj većini, ali nijesu rezultat dogovora i širokog konsenzusa predviđenog Ustavom. Upravo je to Abazović znao, i zato ih je podržao i uplašio se da ćemo jednog kandidata glasati, pa je zatražio četvoro - istakao je Škrelja.

Jer njegov jedini cilj je, kako kaže poslanik DPS-a, da se ne formira Ustavni sud, a da on nelegalno što duže ostane na uzurpiranoj vlasti.

- Abazovićev igrokaz potvrdilo je i ono što se dogodilo ove sedmice - navodno nepristrasni kandidat, samo tri dana nakon glasanja u Skupštini, dobio je funkciju u - Vladi. Ako je i od Abazovića - mnogo je. Mogao je sačekati makar koju sedmicu - naveo je Škrelja.

Kako dodaje, da ne pominje, pritom, rodbinske veze pojedinih kandidata sa rukovodstvom nekih partija iz parlamentarne većine i slične momente."

Uz duboko uvažavanje stručnosti, ne vjerujemo, kako je kazao, da ljudi sa takvim relacijama mogu biti nepristrasni.

- Iz tog razloga, još jednom poručujemo - prvi ćemo glasati za svih četvoro kandidata za sudije, ali pod uslovom da se do njih dođe dogovorom dvije strane i da to ne budu oni za koje je jasno da su bliski vlasti. Stoga, sva odgovornost upravo je na našim oponentima - da li žele dijalog i saradnju, ili će opet insistirati na jednostranim rješenjima koja vode ka novom ćorsokaku - zaključio je Škrelja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:03