Зграда Скупштине Црне Горе / - NIKOLA SAVELJIC
04/02/2022 u 22:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштина изгласала обjедињавање локалних избора

За Предлог закона гласали су посланици опозициjе и коалициjе Црно на биjело, а против су били посланици Демократа, Уjедињене Црне Горе и Праве Црне Горе

Скупштина Црне Горе усвоjила jе Предлог за измjена Закона о локалноj самоуправи, коjим jе предвиђено да се локални избори у 14 општина одрже у jедном дану.

Од 57 посланика, 46 jе гласало за, а 11 jе било против.

За Предлог закона гласали су посланици опозициjе и коалициjе Црно на биjело, а против су били посланици Демократа, Уjедињене Црне Горе и Праве Црне Горе.

Посланик Демократа Момо Копривица jе рекао да jе политички мотив тог предлога да се побjегне од суда грађана и избjегне видjети шта грађани мисле о прекраjању изборне воље у парламенту Црне Горе.

- Чуjемо да се овим допунама спречава изборни туризам и оптужуjе ДПС. Онда се прихвата предлог закона од креатора изборног туризма. Нешто ту ниjе у реду - казао jе Копривица.

Он jе навео да су Демократе увиjек биле за обjедињавање избора и то треба да буде дио реформе изборног законодавства.

У разлозима за доношење закона, коjи су подниjели посланици опозициjе и коалициjе Црно на биjело, наводи се да се друштвена енергиjа у Црноj Гори „непотребно се расипа на учестале избоме процесе“, jер се, како се наводи, локални избори у поjединим jединицама локалне самоуправе одржаваjу jедни за другим у различитим временским интервалима.

- Такав начин организовања одржавања локалних избора краjње jе нерационалан, неекономичан, и друштвено у много чему неприхватљив - наводи се у образложењу инициjативе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:33