FOTO: Skupština / - FOTO: SKUPšTINA
03/08/2022 u 17:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skupština o sudbini vlade Dritana Abazovića odlučuje 19. avgusta

Poslanici, danas su Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala je za petak, 19. avgust, vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se poslanici izjašnjavati o Inicijativi o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

- Na osnovu clana 128 stav 4 Poslovnika Skupstine Crne Gore, a na zahtjev 36 poslanika Skupstinu Crne Gore 27. saziva na sjednicu Sestog vanrednog zasijedanja u 2022. godini za 19. avgust (petak) 2022. godine. Na sjednici će se naći Predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore Sjednica ce se odrzati u zgradi Skupstine Crne Gore ,sa pocetkom u 11 sati - saopštili su iz parlamenta.

Poslanici, danas su Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore, nakon čega je održana pres konferencija. Oni su naveli da su inicirali smjenu Vlade Dritana Abazovića zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

(VIDEO) Predat predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi: Abazović doveo do tenzija

Podsjetimo, ranije je predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio da će Vlada pasti ukoliko se potpiše ugovor,  a isto su najavili poslanici SDP-a, LP i manjinskih partija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:34